Petelius ihastelee itäisen Suomenlahden luontoa

Juuri ennen juhannusta tehdyltä Tammion reissulta mieleen jäi erityisesti upea kahden linnun yhdistelmä. Harvinaisiin lajeihin törmääminen on Pirkka-Pekka Peteliuksen mielestä hienointa silloin kun ne tapahtuvat odottamatta.

luonto
Keltamaite
Pirkka-Pekka Petelius

Lintuharrastaja ja radion Luontoilta lähetyksistäkin tuttu Pirkka-Pekka Petelius ihastelee itäisellä Suomenlahdella sijaitsevan Tammion saaren luontoa. Petelius kuvailee Haminan edustalla sijaitsevaa saarta paikaksi, jossa on säilynyt ehjä ja yhtenäinen kulttuurimaisema.

- Siellä on aika kivasti jätetty sellaista ihmisen hyödyntämätöntä maata. Luonto on jätetty omilleen. Siellä kasvaa korkeana koiranputkea, peltokanankaalia ja rantakanankaalia, Petelius kuvaa.

Juuri ennen juhannusta tehdyltä Tammion reissulta Peteliuksen mieleen jäi erityisesti upea kahden linnun yhdistelmä. Petelius kertoo ensin kuulleensa tiheästä rytökuusikosta äänen, joka muistutti pikkusieppoa, mutta joka tarkemmalla kuuntelemisella paljastui idänuunilinnuksi. Heti sen jälkeen toisesta suunnasta alkoi kuulua kuhankeittäjän ääntä.

- Se oli kertakaikkisen upea kombinaatio. Kuhankeittäjään en ole kuullut vuosikausiin Suomessa. Idulin kuulin viimeksi toissa kesänä, Petelius intoilee.

Kuhankeittäjään en ole kuullut vuosikausiin Suomessa. Idulin kuulin viimeksi toissa kesänä.

Pirkka-Pekka Petelius

Harvinaisiin lajeihin törmääminen on Peteliuksen mielestä hienointa silloin kun se tulee yllättäen.

- Se on toinen asia, jos lähdet jahtaamaan jotain tiettyä lajia ja sitten kuulet sen, mitä olet lähtenyt kuulemaan, Petelius kuvaa yllätysmomentin merkitystä.

- Yllättäen johonkin harvinaiseen lajiin törmääminen on elähdyttävää ja se antaa virikettä ja potkua elämään, Petelius jatkaa.