USA: Diplomaatteja häiritään Pakistanissa

Yhdysvaltain ulkoministeriön raportissa todetaan, että häirintä vaikeuttaa työtä. Raportissa kehotetaan Yhdysvaltoja ottamaan asia esille Pakistanin hallituksen kanssa.

Ulkomaat

Yhdysvaltojen diplomaatit kohtaavat häirintää Pakistanissa, kerrotaan Yhdysvaltain ulkoministeriön torstaina julkaisemassa raportissa.

Yhdysvaltain lähetystön henkilökunta kuvailee häirintää "tietoiseksi ja systemaattiseksi". Sen kerrotaan ilmenevän muun muassa viisumien myöntämisen hitautena, avustusohjelmiin ja rakennustöihin tarkoitettujen tavaratoimitusten estämisenä sekä henkilökunnan valvontana.

- Häirintä on noussut tasolle, että se haittaa merkittävästi operaatioita ja ohjelmien toteuttamista, raportissa sanotaan.

Yhdysvaltojen ja Pakistanin välien heikentymiseen ovat vaikuttaneet muun muassa Osama bin Ladenin surmaamisoperaatio viime vuoden toukokuussa ja Nato-isku, jossa kuoli 24 pakistanilaissotilasta viime marraskuussa.

- Näiden tapahtumien vaikutus on tuntunut kahdenkeskisissä suhteissa. Odotus on, että tulevaisuudessa suhteet ovat vähemmän kunnianhimoiset ja enemmän käytännölliset.

Raportti sisältää muun muassa suosituksia siitä, miten henkilökunnan työoloja voitaisiin parantaa.

Lähteet: AFP