1. yle.fi
  2. Uutiset

Meksikossa juhlittiin suurta huumepidätystä - kiinniotettu olikin autokauppias

Meksikon viranomaiset ovat myöntäneet pidättäneensä väärän miehen. Sinaloan huumekartellin johtohahmoihin kuuluva Jesus Alfredo Guzman on edelleen kateissa.

Ulkomaat

Meksikon hallitus on myöntänyt, että heidän pidättämänsä mies ei olekaan huumekuningas Joaquin "El Chapo" Guzmanin poika.

Maan viranomaiset kertoivat torstaina pidättäneensä maan etsityimmän rikollisen pojan, Jesus Alfredo Guzmanin. Pidätystä juhlittiin yhtenä maan tärkeimmistä. Pian kuitenkin selvisi, että pidätetty mies olikin paikallinen autokauppias, Felix Beltran Leon.

Guzmanin perheen asianajajaksi esittäytynyt mies ilmoitti kiinnioton jälkeen, ettei pidätetty mies ollut huumekuninkaan poika. Tämän jälkeen kiinniotetun äiti tuli julkisuuteen ja korosti, että hänen pojallaan ei ole mitään tekemistä huumekartellia johtavan perheen kanssa. Muutamien tuntien kuluttua hallitus vahvisti tutkineensa pidätetyn henkilöllisyyden ja myönsi virheensä.

Väärää pidätystä on pidetty suurena häpeänä maan presidentille Felipe Calderonille ja maan hallitukselle.

Huumekuninkaana tunnettu Joaquin Guzman karkasi vankilasta vuonna 2001 ja on siitä asti ollut karkuteillä. Hän johtaa Sinaloan kartellia, joka vastaa kokaiinin, marihuanan ja metamfetamiinin kuljettamisesta Yhdysvaltoihin. Viranomaisten mukaan Guzmanin poika olisi viime aikoina ottanut yhä enemmän valtaa isänsä kartellissa.

Kuuden vuoden aikana yli 55 000 ihmistä on kuollut Meksikossa huumeisiin liittyneissä väkivaltaisuuksissa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi