Joukkoliikennesuunnitelmat sapettavat kuljettajia

HKL:n kuljettajat ovat pöyristyneet Helsingin suunnitelmista myllätä kaupungin joukkoliikenteen järjestäminen. Kuljettajat vaativat osallistumisoikeutta uudelleenorganisointia selvittävään ryhmään.

autoilijat
Joukkoliikenteen busseja Helsingin keskustassa.
HSL korottaa ensi vuoden alusta matkalippujen hintoja.Sari Gustafsson / Lehtikuva

Helsingin Kaupunki selvittää HKL:n raitioliikenteen ja Helsingin Bussiliikenne Oy:n mahdollista yhdistämistä linja-autoyhtiön vakavien talousongelmien vuoksi. Viimeksi toukokuussa kaupunginvaltuusto myösi yhtiölle kahdeksan lisämiljoonaa tappioiden kattamiseen.

Luottamusmies Pekka Hirvonen ei innostu yhdistämisajatuksesta, sillä bussiliikenteen yhtiöittämisestä on saatu huonoja kokemuksia.

- Meillä on toimiva raideliikenne ja sitoutuneet työntekijät. Ja kun me tiedämme bussiliikenteen henkilöstöpolitiikan, me emme halua sitä samaa tänne.

Edellinen selvitys vuonna 2010

Kuljettajat kokevat jääneensä suunnittelutyön ulkopuolelle, sillä henkilöstöä on luvattu kuulla vasta vaihtoehtojen valmistuttua. Kuljettajat kritisoivat myös selvityksen tekemistä kiireellä pahimpaan loma-aikaan.

Edellinen selvitys asiasta tehtiin vuonna 2010. Pekka Hirvosen mukaan laitosmalli todettiin silloin selvästi taloudellisemmaksi kaupunkilaisten kannalta.

- Selvitellä voidaan vaikka kerran vuodessa, mutta ottakaa meidät mukaan.