1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Mikkelin Musiikkijuhlat juhlii oopperalla - lipunmyynti jännittää

Mikkelin Musiikkijuhat viettää tänä vuonna 20. juhlavuotta. Tämän vuoden suursatsaus on Giuseppe Verdin Attila-oopperan konserttiesitys.

kulttuuri
Valeri Gergiev
Lehtikuva

Kapellimestari Valeri Gergievin nimellä markkinoitavaa Gergiev Festival Mikkeli -festivaalia värittävät jälleen useat kansainväliset klassisten konserttilavojen tähdet.

Tapahtumassa esitetään usean vuoden tauon jälkeen myös oopperaa. Verdin Attila -konserttiesitys kuullaan Mikkelin maaseurakunnan uusitussa kirkossa.

Festivaalin hallintojohtaja Kari Moring kertoo, että Attila on mikkeliläisittäin iso ponnistus.

- Emme ole tehneet viiteen vuoteen oopperaa ja se on kustannuskysymys. Jonkun verran olen pettynyt lipunmyyntiin, sillä pelkät kulut ovat ilman palkkioita jo todella suuria, sillä mukana on orkesteri ja kuoro. Tällä hetkellähän on myyty vajaa puolet maaseurakunnan paikoista, Moring summaa.

Yksi festivaalin odotettu vetonaula on Tsaikovski -pianokilpailun voittaja Denis Matsujev.

- Hän on mahtava pianisti. Kuulin hänet lokakuussa ja ihmiset nousivat Oopperatalolla seisomaan ja hakkasivat käsiään. Hän soitti viisi ylimääräistä ja viimeinen oli jazz-juttu, sillä hän on myös jazz-pianisti. Tälläinenkin, joka ei musiikista mitään ymmärrä, kuten minä, niin nauttii musiikista täysin siemauksin, Moring vitsailee.

Gergiev Festival järjestetään Mikkelissä 1.-8.7.

Lue seuraavaksi