Kolin Retkiviikolla on kuhinaa

Viidennen kerran järjestettävälle Kolin Retkiviikolle odotetaan viime vuotista enemmän osallistujia. Kolin matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajan Veli Lyytikäisen mukaan nyt on liikunnallista ja taiteisiin liittyvää tarjontaa erityisesti lapsille, joten edellisvuosien kolmentuhannen kävijän raja ylittynee reippaasti.

Melojille Kolin katveessa sijaitsevat vedet tarjoavat runsaasti ihailtavaa. Kuva: Kolin matkailuyhdistys

Lauantaina käynnistyvä Kolin retkiviikko on Kolin kesän merkittävin tapahtuma. Viikon aikana järjestetään kansallispuiston alueella ja sen välittömässä läheisyydessä kymmeniä tapahtumia.

Tänä vuonna on tapahtumaviikon ohjelma entistäkin monipuolisempi, sillä nyt on huomioitu erityisesti lapset. Lapsille on edellisvuosien tapaan järjestetty Pirunkirkon peikkoretki. Lisäksi nyt on miltei joka päivälle tarjolla taidetyöpajoja.

Järjestäjien mukaan viikon aikana lähtee lähes joka tunti liikkeelle jokin tapahtuma.

Tänä vuonna uutuutena ovat myös mönkijäretket. Kolin matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajan Veli Lyytikäisen mukaan mönkijäretkiä ei järjestetä kansallispuiston alueella:

- Mönkijät eivät tietenkään ole sallittuja kansallispuistossa, joten ne retket suuntautuvat poispäin puiston alueesta.

- Mönkijät vastaavat tämän päivän kysyntään ja koska sitä palvelua on täällä muutoinkin, niin nyt se on otettu mukaan Retkiviikon tarjontaan, sanoo Lyytikäinen.

Kolin Retkiviikko on usean eri toimijan yhteistyön tulos. Mukana on kymmenisen ohjelmapalvelujen tarjoajaa useita järjestöjä.

Kolin Retkiviikon avaa lauantaina klo 16 Ukko Kolilla malli Saimi Hoyer perheineen.