Kreikan valtiovarainministeri erosi jo ennen virkaan astumistaan

Vassilis Rapanos vietiin sairaalaan viime perjantaina vain muutama tunti ennen kuin hänen piti vannoa virkavalansa.

Ulkomaat
Kreikan pääministeri Antonis Samaras (vas.) ja valtiovarainministeri Vassilis Rapanos maan uuden hallituksen ensimmäisessä kokouksessa parlamenttitalossa Ateenassa.
Kreikan pääministeri Antonis Samaras (vas.) ja valtiovarainministeri Vassilis Rapanos maan uuden hallituksen ensimmäisessä kokouksessa parlamenttitalossa Ateenassa 21. kesäkuuta.Alexandros Beltes / EPA

Kreikan vastikään nimetty valtiovarainministeri Vassilis Rapanos ei ota tehtäväänsä vastaan. Asiasta ilmoitti pääministerin kanslia maanantaina.

Kanslian mukaan Rapanos oli lähettänyt erohakemuksensa pääministeri Antonio Samarasille, joka oli hyväksynyt sen. Rapanos kertoo eroavansa huonon terveydentilansa takia.

Vassilis Rapanos vietiin sairaalaan viime perjantaina vain muutama tunti ennen kuin hänen piti vannoa virkavalansa. Hänen kerrotaan kärsineen vatsakivuista, pahoinvoinnista ja huimauksesta.

Rapanos nimitettiin Kreikan valtiovarainministeriksi viime torstaina. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Kreikan keskuspankin johtajana ja Ateenan yliopiston taloustieteen professorina.

Lähteet: AP, AFP, Reuters