Mitä olet valmis tekemään saadaksesi lapsen?

Teknologia ja lääketiede ovat kehittynyt valtavasti viime vuosikymmenten aikana, ja lapsettomuudesta kärsivä voi saada niistä paljon apua. Millaisia keinoja ja mahdollisuuksia olisit valmis käyttämään, jotta saisit elämääsi lapsen? Vai onko se sinulle ongelma, jos et saakaan omaa lasta?

Osallistu
4D-ultraäänikuvaa sikiöstä raskausviikolla 22
Kati Halinen / Yle

Tulevan lapsen sukupuoleen ja ulkonäköön pääsee nykyään tutustumaan jo raskausaikana uuden teknologian avulla. Onko sinulle tärkeää saada tutustua lapsen ulkonäköön jo raskausaikana? Vai onko teknologian mahdollisuuksia mielestäsi jo liikaa?

Keskustelua lapsettomuudesta herättelee tänä kesänä myös Yle Fem –kanavan esittämä ruotsalainen tv-sarja Hartain toive: lapsi. Sarja kertoo, millaisia erilaisia keinoja lapsettomuudesta kärsivät ovat valmiita kokeilemaan.

Lapsettomat parit tai yksinelävät pohtivat lääketieteen ja jopa sijaissynnytyksen vaihtoehtoja, ja sarja herättelee keskustelua myös yksinäisten isien ja miesparien mahdollisuuksista lapseen. Sarja kysyy myös, onko lapsen saaminen välttämätön asia kaikille.

Yle Fem esittää Hartain toive: lapsi -sarjaa tiistaisin klo 20, ja jaksot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.