Yhdysvaltain ulkoministeri ensi kertaa Suomeen yli kymmeneen vuoteen

Ulkoministeri Hillary Clinton saapuu Suomeen myöhään illalla. Edellinen Suomessa vieraillut Yhdysvaltojen ulkoministeri oli Madeleine Albright vuonna 1999.

Ulkomaat
Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton
Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton.Pete Marovich / EPA

Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton saapuu tänään illalla Suomeen. Clintonin matka on ensimmäinen Yhdysvaltain ulkoministerivierailu Suomeen yli kymmeneen vuoteen. Edellisen kerran maassamme vieraili Madeleine Albright, joka tapasi presidentti Martti Ahtisaaren 17. kesäkuuta 1999.

Clinton ei ole aiemmin vieraillut Suomessa ulkoministerinä. Hänen oli määrä matkustaa tänne keväällä 2010, mutta Islannin tuhkapilvi esti suunnitelman.

Clinton ja hänet vierailulle kutsunut ulkoministeri Erkki Tuomioja aikovat keskustella muun muassa naisten aseman edistämisestä, Afganistanista ja Syyriasta. He myös allekirjoittavat Suomen ja Yhdysvaltojen välisen tietoturvallisuussopimuksen, joka koskee turvallisuusluokiteltujen tietojen vaihdon luottamuksellisuutta.

Clinton aikoo tavata vierailunsa aikana myös presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Jyrki Kataisen.

Clinton ja Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja pitävät tiedotustilaisuuden tapaamisensa jälkeen keskiviikkona klo 14.10. Yle Uutiset näyttää tiedotustilaisuuden suorana sivuillaan.