Hyppää sisältöön

Juhannustansseista kiihkeä homokeskustelu netissä

We Love Helsinki -kollektiivin mukaan heidän juhannustansseissaan ei ole haluttu syrjiä ketään.

We Love Helsinki -kollektiivin logo. Kuva: We Love Helsinki

We Love Helsinki -kollektiivin juhannustansseista on virinnyt kiihkeä homokeskustelu netissä. Keskustelu käynnistyi erään tansseissa olleen naisen Facebook-palautteesta. Hänen mielestään tapahtuma ei ollut ilmoittanut tarpeeksi selkeästi, että kyseessä on pelkästään heteroille tarkoitetut tanssit.

Juhannustansseista palautetta antanut nainen oli närkästynyt muun muassa siitä, että tanssien dj oli kehottanut miehiä hakemaan naisia tanssimaan, sillä tanssilattialla oli ollut sekaparien lisäksi naispareja. Toinen dj oli puolestaan sanonut kauniilta näyttävien naisten laittautuneen miehiä varten.

Kirjoittajan mielestä tanssit olivat ainoastaan heteroille suunnattu ja hän olisi jättänyt tulematta, jos olisi tämän tiennyt. Tapahtuman Facebook-sivuilla palaute on saanut aikaan värikkään keskustelun, jossa on puitu esimerkiksi lavatanssikulttuurin heteronormatiivisuutta.

We Love Helsinki -kollektiivi on pahoitellut, että jotkut ovat pahoittaneet mielensä tiskijukkien välispiikeistä. Kollektiivi korostaa, että juhannustanssit ovat kaikille avoin tapahtuma.

Verkossa ryöpsähtäneestä keskustelusta on kirjoitettu esimerksiksi Kansan Uutisten nettiblogissa.