Torkinmäen evakkoparakit myöhästyvät koulun alusta

Koulunkäynti Kokkolan Torkinmäellä alkanee syksyllä tilapäistilojen tilapäistiloissa. Parakkitoimittaja M-Partners ei pysty valmistamaan tilattuja parakkeja ajoissa. Toimitus voi pahimmillaan siirtyä syyskuun lopulle.

Koulutus ja kasvatus
Kuva Torkinmäen koulusta
Etualla hiekkakenttä, takana kuvassa matala koulurakennus, jonka seinustalla on oppilaiden polkupyöriä.YLE / Kalle Niskala

Sisäilmaongelmista kärsivän koulun oppilaiden oli määrä aloittaa syyslukukauden opiskelu parakeissa. Parakeihin perustetaan 13 opetustilaa, tilat iltapäiväkerholle sekä oheistiloja. Tarve on kaikkiaan noin 1400 kerrosneliölle väistötilaa.

Torkinmäen oppilaat on päätetty sijoittaa parakeihin Torkinmäen ja Kaustarin koulujen pihoille. Tällä hetkellä näyttää siltä, että erityisesti Torkinmäen koulun pihalle tilatut parakit saapuisivat vasta syyskuun lopussa. Parakkitoimittajilla on kiire, sillä sisäilmaongelmista kärsivät kunnat ovat tilanneet runsaasti väliaikaisia opiskelutiloja ympäri Suomea.

Osalle torkinmäkeläisistä parakit saattavat silti saapua ajoissa. Osan oppilaista oli määrä opiskella parakeissa Kaustarin koulun tuntumassa. Näiden parakkien toimittaja Cramo on lupaillut toimituksen saapuvan viimeistään elokuun puolessavälissä.

Sivistysjohtaja Peter Johnson toivoo, että rakentaminen tämänhetkisistä peloista huolimatta nopeutuisi ja väliaikaistilat saataisiin sittenkin ajoissa. Tilanne selviää elokuun alussa, ennen koulujen alkua.

Johnsonin mukaan sivistystoimessa joudutaan tietenkin varautumaan pahimpaan eli siihen, että koulun alkukuukaudeksi on keksittävä torkinmäkeläisille väliaikaiset evakkotilat. Kevätlukukaudella käytetyt tilat eivät kaikki ole enää tarjolla. Ammatilliselta koulutusyhtymältä tiloja voisi löytyä, miettii Johnson.