1. yle.fi
  2. Uutiset

Spice Girls -musikaali Lontooseen loppuvuodesta

Tuottajien mukaan musikaali ei ole bändin elämäkerta, mutta siinä on monia yhtymäkohtia 1990-luvulla huimaa maailmanlaajuista suosiota nauttineen yhtyeen vaiheisiin. Spice Girlsit olivat erityisen tunnettuja "tyttöenergiastaan".

viihde

Entiset Spice Girls -lauluyhtyeen jäsenet kertoivat tiistaina Lontoossa, että heidän hittikappaleistaan tehdään musikaali. Viva Forever -musikaali saa ensi-iltansa Lontoossa joulukuussa.

Tuottajien mukaan musikaali ei ole bändin elämäkerta, mutta siinä on monia yhtymäkohtia 1990-luvulla huimaa maailmanlaajuista suosiota nauttineen yhtyeen vaiheisiin.

Spice Girlsit olivat erityisen tunnettuja "tyttöenergiastaan". Myös musikaali kertoo naisten voimauttamisesta sekä siitä, miten maine ja kuuluisuus koettelevat ystävyyttä. Esityksellä tavoitellaan samaa naisten kohdeyleisöä, johon ABBA-musikaali Mamma Mia on kolahtanut. Mamma Mia on tuotettu 14 eri kielellä, ja se on taipunut myös kokoillan elokuvaksi.

Viva Forever -musikaali sisältää muun muassa hitit Wannabe, Spice Up Your Life ja Mama. Sen on käsikirjoittanut televisiosarjan Todella upeeta (engl. Absolutely Fabulous) toinen luoja Jennifer Saunders.

Entisen Spice Girls -yhtyeen jäsenet Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Chisholm ja Melanie Brown kertoivat tiistaina lehdistötilaisuudessa olevansa iloisia uudesta musikaalista ja vitsailivat, että esiintyjät laulavat kappaleet heitä paremmin.

Spice Girlsit olivat 1990-luvun tunnetuimpia julkkisikoneja. Bändi möi maailmanlaajuisesti 75 miljoonaa levyä. Geri Halliwell jätti yllättäen yhtyeen vuonna 1998, ja yhtye hajosi vuosikymmen sitten. Vuosina 2007 - 2008 Spice Girlsit toteuttivat yhdessä maailmankiertueen.

Lue seuraavaksi