Koe uusi yle.fi

Koreat kärsivät pahimmasta kuivuudesta vuosisataan

Pitkittyneen kuivuuden pelätään johtavan siihen, ettei Pohjois-Korea pysty ruokkimaan kaikkia kansalaisiaan. Jo nyt Pohjois-Korea on vahvasti ulkomailta tulevan ruoka-avun varassa.

Ulkomaat

Korean niemimaata koettelee pahin kuiva kausi yli vuosisataan. Pohjois- ja Etelä-Koreassa pelätään viljelysatojen kärsivän ja maiden vesivarantojen hupenevan kuivuuden seurauksena.

Pitkittyneen kuivuuden pelätään johtavan siihen, ettei Pohjois-Korea pysty ruokkimaan kaikkia kansalaisiaan. Jo nyt Pohjois-Korea on vahvasti ulkomailta tulevan ruoka-avun varassa. Maa on kärsinyt jatkuvasta ruokapulasta 1990-luvulta lähtien, jolloin sarja luonnonkatastrofeja ja epäonnistuneita viljely-yrityksiä johti laajamittaiseen nälänhätään.

Tällä hetkellä kaksi kolmastosaa Pohjois-Korean 24 miljoonasta asukkaasta elää jatkuvassa niukkuudessa. Myös maan vesivarannot hupenevat kovaa vauhtia, mikä vaikeuttaa viljelmien keinokastelua.

YK arvioi aiemmin tässä kuussa, että Pohjois-Korean auttamiseksi on kerättävä 198 miljoona dollaria.

Myös Etelä-Korea on kertonut, että maassa koetaan pahin kuiva kausi 104 vuoteen. Etelä-Koreassa ei ole satanut liki kahteen kuukauteen. Maassa ollaan huolissaan sadolle aiheutuvasta vahingosta sekä maan vesivarojen hupenemisesta. Etelä-Korean valtiovarainministerin Bahk Jae-wanin mukaan jo nyt joidenkin maataloustuotteiden hinnat ovat nousseet tuntuvasti.

Etelä-Koreaan on luvattu sadetta tulevana viikonloppuna, ja Pohjois-Koreaankin odotetaan vähäisiä sateita tulevina viikkoina.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihto

Jauhojärveltä löytyy ymmärrystä venäläishiihtäjiä koskeneeseen päätökseen

"Ilman muuta näyttöä on vaikea sulkea kilpailuista"

Roy Moore

Alabamalaiset eivät poliitikon ahdisteluepäilyistä hätkähdä: "Meitä eivät muut käske!"

Perheväkivalta

12 naista kuoli parisuhdeväkivallan seurauksena viime vuonna – Näin asiantuntijat puuttuisivat väkivaltaan

Puoli seitsemän

Mikä on hauskin Suomi 100 -tuote? Lähetä meille siitä kuva!