Kuluttajavirasto: Paluulennot aloitettaneen ensi yönä

Air Finland Holidaysin paluulentojen järjestäminen riippuu siitä, kuinka nopeasti lentoyhtiöiltä saadaan lentokoneita. Suomalaisia on matkatoimiston kohteissa tällä hetkellä yli tuhat. Air Finland teki eilen konkurssin ja peruutti kaikki lentonsa.

Kotimaa
Lentoyhtiö Air Finlandin tyhjä lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Lentoyhtiö Air Finlandin tyhjä lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina.Benjamin Suomela / Lehtikuva

Kuluttajaviraston valmismatkayksikön päällikkö Petteri Lehtonen toivoo, että lentoyhtiö Air Finlandin matkatoimisto Air Finland Holidaysin matkustajien paluulennot pystytään aloittamaan jo ensi yönä.

Paluulentojen järjestäminen riippuu siitä, kuinka nopeasti lentokoneita saadaan lentoyhtiöiltä.

- Aamupäivän aikana pystytään tarkemmin keskustelemaan ainakin Finnairin kanssa, että missä aikataulussa heillä on kapasiteettia lennättää matkustajia kotiin, Lehtonen kertoo.

Lehtonen kertoo, että kaikkien Air Finland Holidaysin matkalla olevien sijainnit on nyt selvitetty. Suomalaisia on matkatoimiston seitsemässä kohteessa tällä hetkellä yhteensä 1058. Kohteet ovat Turkin Alanya, Kreikan Rodos, Hania ja Heraklion, Egyptin Hurghada sekä Espanjan Alicante ja Malaga.

Lehtosen mukaan suomalaisten matkustajien paluujärjestelyjen suunnittelu aloitetaan tänä aamuna ja sitä jatketaan päivän mittaan.

Kuluttajavirastosta luvataan lisäksi, että se julkaisee tänään ohjeistusta niille, joiden matkasuunnitelmia Air Finlandin konkurssi jollain tavalla koskettaa. Ohjeistuksessa kerrotaan lisää esimerkiksi korvausten hakemisesta.

Muiden matkatoimistojen asiakkaiden, jotka lentävät Air Finlandilla, tulee olla yhteydessä omaan matkatoimistoonsa. Reittilentomatkustajat vastaavat paluulennoistaan itse.

Eilen konkurssistaan kertonut Air Finland peruutti heti kaikki lentonsa.