Lampaat ilahduttavat Roihuvuoren asukkaita

Roihuvuoren vanhustenkeskukseen tuotiin kolme lammasta piristämään senioreiden arkea. Lampaista on tullut nähtävyys myös lähialueen asukkaille.

kulttuuri
Keravan vankilasta saapuneet lampaat ovat päässeet Roihuvuoren vanhustenkeskuksen vehreille laitumille.
Keravan vankilasta saapuneet lampaat ovat päässeet Roihuvuoren vanhustenkeskuksen vehreille laitumille.

Itä-Helsigin roihuvuorelaiset ovat tänään saaneet hartaasti odottamansa kesälampaat vanhustenkeskuksen takapihan aitaukseen. Keväällä syntyneet lampaat tuotiin Keravan vankilasta, jossa niitä oli liikaa.

Vanhustenkeskuksen henkilökunta hankki lampaita hoitamaan pihanurmea ensimäisen kerran viime kesänä. Pian lammasaitauksesta tuli koko lähiön asukkaiden suosima käyntikohde.

Lampaiden syöttäminen ja rapsuttelu on elämys sekä vanhuksille että lapsille, kertoo vanhustenkeskuksen johtaja Maritta Haavisto.

Lapset ja eläimet eivät katso, muistaako tai osaako toinen vielä asioita, vaan kohtelevat kaikkia tasavertaisesti.

Maritta Haavisto, Roihuvuoren vanhustenkeskuksen johtaja

- Tämä on yksi syy lähteä ulos. Eräskin vanha herra sanoi, että siitä on 60 vuotta aikaa, kun hän on viimeksi nähnyt lampaita.

Lampaat ovat niin ahkeria laiduntamistyössään, että aitauksen nurmi hupenee kesän edetessä niiden vatsoihin. Silloin lähistön lapsiperheet keräävät omista pihoistaan voikukkien lehdet, jotka ovat lampaiden suurta herkkua.

Keskuksen vanhukset puolestaan saavat iloa lapsista, Haavisto kertoo.

- Lapset ja eläimet ovat tärkeitä esimerkiksi dementoituneille vanhuksille, sillä niihin liittyy muistoja. Lapset ja eläimet eivät katso, muistaako tai osaako toinen vielä asioita, vaan kohtelevat kaikkia tasavertaisesti.

Nähtäväksi jää, ovatko tämän kesän lampaat yhtä villejä kuin viime kesäiset kollegansa, jotka karkasivat aitauksestaan.