Hyppää sisältöön

Boheemi kesämekko vapauttaa olon

Suomalainen nainen vetää kesäisin mekon päälle. Pitkät helmat liehuvat nilkoissa ja olo on kevyt. - Olkoon minkälainen vaan, kun sopii kantajalleen, sanovat miehet.

Kuva: Laura Palanne / Yle

Kesämekoissa arvostetaan helppoutta. Huolettomuus ja hyvä kangas merkitsevät käyttäjälle paljon. Pidempi helma on mukava käyttää ja pukee kaikkia. Teijan mekko oli löytö kanadan lentokentältä, pituus ja värit kiinnittivät huomion.

- Kesällä ei istuta sisällä ja silitellä mekkoja.

Vanhemman rouvan tummansininen kokopuku on vanha, mutta edelleen hyvässä kunnossa. Hyvä leikkaus vaatteessa on materiaaliakin tärkeämpi. Ammattitaidolla tehty vaate säilyy käytössäkin vuosikausia. Kävelypukuja löytyy useampi kaapista, mutta mekkoja hän käyttää nykyään vähemmän.

- Pidän housuja jalassa, kuten normaalit ihmiset, nainen naurahtaa.

Tyylien törmäystä

Ruotsista asti sukulaisiaan tapaamaan tullut Stina suosii pitkää mekkoa ja luottaa asusteiden voimaan. Yksinkertaisesta vaatteesta saa pienillä lisäyksillä helposti mielenkiintoisen. Second-hand eli kierrätettyjä vaatteita kannattaa yhdistää merkkivaatteisiin. Samassa asussa voi olla boheemi- ja businesstyyliä.

- Tyylien yhteen törmäys synnyttää harmoniaa.

Yksinkertainen on kaunista

Väreistä tykkäävän Marin paras asuste kesämekkojen kanssa on ehdottomasti vasemmasta nilkasta löytyvät tatuoinnit. Tatuoiteja löytyy tänäpäivänä melkein jokaiselta, mutta niistä saa omilla mieltymyksillään persoonnallisia. Marin muumiaiheiset kuvat erottuvat edukseen.

- Lisää kuvia on tulossa, Tampereen Hexassa olen tämän Nuuskamuikkusen ottanut.

Ei liian lyhyttä

Kesämekko on ehdottomasti värikäs, toteavat ystävykset Tomi ja Joonas. Musta ja tummat värit kuuluvat talveen. Tärkeinä ominaisuuksina he pitävät istuvuutta ja yksinkertaisuutta. Liian monimutkainen mekko vie huomiota käyttäjältään. Miesten mielestä polveen asti ylettyvä on hyvä pituus, mutta kaikista tärkeintä on istuvuus. Liian lyhyt ja pieni ei näytä seksikkäältä.

- Olkoon minkälainen vaan, kun sopii kantajalleen. Illalla voi sitten käyttää vaikka lyhyempää Tomi virnistää.