Syyttäjä vaatii murhatuomiota opiskelijalle

Uhri lähti kadulta "yhdelle kupille" vieraan miehen kanssa viime tammikuussa. Yövierailu johti asunnolla raakaan surmaan, jonka käsittelyn Päijät-Hämeen käräjäoikeus aloitti keskiviikkona.

opiskelijat

Käräjäoikeudessa syytetty opiskelija selitti tekoaan hätävarjelutilanteen liioitteluna. Kertomansa mukaan hän oli sammunut ja herättyään huomasi lompakkonsa hävinneen. Hän alkoi vaatia lompakkoa vieraaltaan.

Tästä alkanut kiista oli johtanut lopulta veritekoon. Syytetyn mukaan hän oli nostanut veitsen uhkaustarkoituksessa vierastaan vastaan.

Teko oli edennyt useisiin kymmeniin iskuihin fileerausveitsellä. Opiskelija piti tekoa tappona.

Syyttäjä vaatii opiskelijalle elinkautista murhasta. Vuonna 1983 syntynyt opiskelija oli hiljattain muuttanut pääkaupunkiseudulta Lahteen. Hän oli yöllä tammikuun 21. päivänä tavannut kaupungilla ennestään tuntemattoman miehen.

Tämä oli lähtenyt "yhdelle tuopille" opiskelijamiehen asunnolle Lahden rautatieaseman lähistön vuokrakerrostaloon.

Surma paljastui aamulla, kun verinen mies tavattiin kerrostalon rapusta kello 7.30 aikoihin. Poliisin mennessä miehen asuntoon, sieltä löytyi surmattu mies.

Vastaaja lähetettiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen, jonka mukaan hänen syyntakeisuutensa oli tekohetkellä alentunut.

Asiassa annetaan kansliatuomio 5. heinäkuuta.