Kotkan Hovinsaarelle uusia asuntoja

Kaavasuunnitelmassa on tilaa myös kaupalle. Rakentaminen voisi alkaa runsaan vuoden päästä.

Hovinsaari, Kotka
Entisen huoltoaseman tontti Kotkan Hovinsaarella.
Petri Lassheikki / Yle

Kotkan kaupunki ja Lemminkäinen Talo Oy kaavailevat uusia asuntoja Hovinsaarelle. Asemakaavan esisuunnittelu Valkamakadun ja Kotkantien risteykseen on meneillään.

- Kaava mahdollistaisi noin 7000 kerrosneliötä eli esimerkiksi kahden nelikerroksisen talon rakentamisen, kertoo Kotkan kaavoituspäällikkö Lars Olsson.

Kaava sallisi myös liikerakentamista. Olssonin mukaan kyse voisi olla alle 400 neliön kivijalkamyymälästä. Tiettävästi ainakin Sale on ollut kiinnostunut paikasta.

Nyt tontin rakennuksessa toimii pizzeria. Aikoinaan tontilla oli huoltoasema. Sen vuoksi maaperä tutkittiin kesän alussa.

- Maassa on öljy-ja hiilivetyjäämiä, jotka on tietysti puhdistettava ennen uudisrakentamista, sanoo Olsson.

Kyseessä olisi eräänlainen Hovinsaaren uusi tuleminen, joka alkaisi tällä rakentamisella.

Kimmo Vanhala

Tarkoitus on saada tontin asemakaava loppusuoralle kesällä 2013. Rakentaminen voisi aikaisintaan alkaa ensi vuoden syksyllä, jos kaavoitus onnistuu.

- Uskomme asuntojen kiinnostavan. Kyseessä olisi eräänlainen Hovinsaaren uusi tuleminen, joka alkaisi tällä rakentamisella, visioi aluepäällikkö Kimmo Vanhala Lemminkäinen Talo Oy:stä.

Veneiden talvisäilytyspaikoille olisi Olssonin mukaan etsittävä uusia paikkoja. Ranta on määrä säilyttää virkistysalueena, jota puistotoimi voisi kehittää.