Jättipoppeli ruhjoi auton – Lahti tappeli korvauksista

Suuri poppeli rojahti amerikkalaisauton päälle kaksi vuotta sitten. Lahden kaupunki ei suostunut korvaamaan puistopuunsa aiheuttamaa vahinkoa ilman käräjäjutun viritystä.

Lahti
Puu.
Laura Mäkiniemi / Yle

Poppelivahinko tapahtui elokuussa 2010 Kirveskadulla Lahdessa. Puu kaatui pysäköitynä olleen Chevrolet Checyn päälle, jolloin auton katto painui useista kohdista sisään. Lisäksi auton alustaan, konepeltiin, takaoveen ja ikkunoihin tuli vaurioita.

Omistajan käräjäkanteen mukaan vahingot olivat 2 500 euroa. Auton arvo oli 3 500 euroa, mutta ruhjottu menopeli meni myyntiin varaosiksi 1 000 eurolla.

Omistaja vaati Lahden kaupungilta 2 500 euron korvausta ja oikeuskuluja.

Lahti ei suostunut vahinkoa maksamaan vaan katsoi, että vahinko ei johtunut huolimattomuudesta eikä onnettomuus ollut ennalta arvattavissa. Jättipoppeli oli kaupungin mukaan oksiltaan hyvä ja lehtevä. Kaatumisen syynä oli ukkosmyrsky, Lahti perusteli Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Käräjille kaupunki palkkasi ulkopuolisen lakimiehen. Asiassa toimitettiin jo valmisteluistunto. Osapuolet pääsivät kuitenkin ennen pääkäsittelyä riidassa sovintoon.

Lahti maksaa jättipoppelinsa rojahtamisesta aiheutuneesta vahingosta 1 500 euroa.

Osapuolet vastaavat omista oikeuskuluistaan, ilmenee käräjäoikeuden vahvistamassa sovinnossa.