Ranskalaislehti: Limsan salainen ainesosa on alkoholi

Kuluttajalehti tutkitutti suosituimmat limsat laboratoriossa. Juomista löytyi allergeeneja, joita ei mainita ainesosaluettelossa, sekä pieniä määriä alkoholia.

Ulkomaat
Asiakkaat tarkastelivat Coca-Cola -yhtiön juomia myanmarilaisessa supermarketissa.
Asiakkaat tarkastelivat Coca-Cola -yhtiön juomia myanmarilaisessa supermarketissa 21. kesäkuuta, sen jälkeen kun yhtiö oli palannut maan markkinoille yli 60 vuoden tauon jälkeen.Lynn Bo Bo / EPA

Limsajuomien koukuttavan makuelämyksen takana on muun muassa karsinogeeneja ja alkoholia, väittää ranskalainen kuluttajalehti. 60 Millions de Consommateurs teetti Ranskan 19 suosituimmasta limsasta laboratoriotutkimuksen, joka paljasti kiistanalaisia ainesosia.

Osa löytyneistä aromivahventeista kuten terpeenit ovat voimakkaasti allergisoivia, mutta silti niistä ei ole pakkauksissa mainintaa. Puolet limsoista sisälsivät alkoholia, mutta siitä ei Ranskan lain mukaan tarvitse olla pakkausmerkintää alle 1,2 prosentin pitoisuuksissa.

Osassa juomia oli karamelliväri E150D:tä. Aiemmin Pepsi ja Coca-Cola muuttivat Yhdysvalloissa reseptejään, kun väri katsottiin syöpää aiheuttavaksi. Euroopassa reseptiä ei ole ollut aikomus muuttaa.