1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kulttuuri

Saunavuorosta seksiturismiin

Elokuvan alastomat miehet saunassa vaihtuvat naisten seksiturismiin Afrikassa. Miesten vuoro -elokuvasta tutuksi tullut elokuvaohjaaja Mika Hotakainen lähtee syksyllä Keniaan kuvaamaan uutta elokuvaansa Afrikan tähdet.

Kuva: YLE / Anssi Leppänen

Pirkko ja Marjukka ovat suomalaisia naisia, jotka päättävät lähteä etsimään rakkautta Kenian yöstä. Matkalla he tapaavat kaksi paikallista miestä. Marjukalla on mielessä vain kepeä lomaseura, mutta Pirkko löytää oikean ihastuksen.

Hotakaisen uusi elokuva sai alkunsa yhä yleisemmästä naisten harrastuksesta - seksiturismista.

- Aina ajatellaan, että se on vain miesten harrastus, mutta muun muassa Balilla asuu miehiä, jotka elättävät täysin itsensä naisilla, Hotakainen taustoittaa uutta tarinaansa.

Kuvaukset vievät Keniaan

Kahden keskipohjalaismiehen voimannäyte Afrikan tähdet on puolen tunnin mittainen lyhytelokuva, joka on osa Ylen suomalaista novellielokuva 2012 -hanketta. Rahaa teokselle on luvattu 180 000 euroa.

Sami Keski-Vähälän käsikirjoittaman ja Mika Hotakaisen ohjaaman elokuvan kuvaukset aloitetaan elokuussa 39 miljoonan asukkaan Keniassa. Kuvauspaikkoja on kaupungissa, hotelleissa, rannalla sekä itäafrikkalaisessa luonnossa.