Insinööriliitto: Nokian Accenture-ulkoistus ei mennyt putkeen

Uuden Insinööriliiton arvion mukaan Accenturelta on lähtenyt jo kuutisensataa ex-nokialaista ulkoistetuista 1200:sta. Työntekijät siirtyivät Nokialta konsulttiyrityksen palvelukseen vasta viime syksynä. Liiton mukaan Accenture on myös kohdellut työntekijöitään epäreilusti. Accenture ei halunnut kommentoida väitteitä Yle Oululle.

Kotimaa
Accenture.
Yle

Uusi Insinööriliitto moittii Nokian Accenture-ulkoistusta monin osin epäonnistuneeksi. Liiton arvion mukaan jo noin puolet Nokian ulkoistamista 1200:sta työntekijästä on lähtenyt Accenturelta pois itse,irtisanoutumispakettien tai irtisanomisten kautta.

Liiton edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen sanoo, että konsulttifirma on kohdellut ex-nokialaisia epäreilusti. Accenture on hänen mukaansa muun muassa tiedottanut työntekijöitä alusta asti liian niukasti sekä painostanut työsopimusasioissa.

Median kanssa niukkaa tiedotuslinjaa noudattava Accenture ei halunnut kommentoida Yle Oululle Insinööriliiton väitteitä pyynnöstä huolimatta.

Accenturelle mentiin innolla

Insinööriliiton Malisen mukaan nokialaiset menivät Accenturelle innolla, mutta moni on joutunut matkan varrella pettymään.

- Varmaankin noin kuutisensataa heistä on joutunut etsimään uutta työtä, enkä tiedä, kuinka moni sitä on löytänyt. Samaan aikaan Accenture hakee kuitenkin jatkuvasti uusia työntekijöitä ja mainostaa, että heillä riittää hommaa. Tilanne on harvinaisen kummallinen.

Edunvalvontapäällikkö sanoo, että Accenture-ulkoistus alkoi näyttää ikävältä samaan aikaan, kun Nokian alamäki jyrkkeni.

- Pelkäsimme heti, että johtaako tämä nyt sittekin esimerkiksi yt-neuvotteluihin, ja niihinhän se johti. Firma on viime syksystä lähtien putsannut listoiltaan aika hyvin porukkaa pois, hyvin koulutettua väkeä, valitettavasti, Jouko Malinen sanoo.