Salossa katsotaan Venäjälle

Salossa yrittäjät ja Yrityssalo uskovat, että viennissä on seudun tulevaisuus. Nokian irtisanomisuutisten jälkeen alueen yritykset hakevat kasvua viennistä.

Suhteet on luotu jo Irakiin ja Vietnamiin, nyt katseet on suunnattu Venäjälle.

- Venäjä on Salon seudulle ja Varsinais-Suomelle suuri mahdollsuus, sanoo Yrityssalon kansainvälistymisneuvoja Katariina Ylieskola.

Venäjän vientiä alueella on jo harjoitettu, mutta nyt siihen haetaan uutta vauhtia.

- ICT-alalla ja cleantech-puolella on hyvät mahdollisuudet viennin kannalta eli kaikenlainen vihreään tuotantoon ja energiansäästöön liittyvä ala vetää Venäjällä, Ylieskola kertoo.

Yrityssalo järjestää lokakuussa Valloita Venäjä! -tilaisuuden, joka toimii lähtölaukauksena paikallisten valmiuksien kehittämiselle.

Irakin ja Vietnamin vienti vauhdissa

Yrityssalossa kansainvälistymisasioista vastaava ohjelmapäällikkö Marko Hynninen kertoo, että Irakin vientirengas on valmis ja renkaan yhteinen vientipäällikkö aloittaa työt Dubaissa kesän jälkeen.

Irakin vientirenkaassa ovat mukana Högfors Oy, Arvo Piiroinen Oy, Salon Tukituote Oy, Palotekninen Insinööritoimisto Markku Kauriala Oy ja Easy Led Oy.

Kansainvälistymisneuvoja Marjatta Eskelinen-Välimaa kertoo, että Vietnamin markkinoiden kartoitus on käynnistetty ja kontaktit luotu paikallisiin Trade Promotion Centereihin.

Yrityssalo uskoo, että nimenomaan vienti on vastaus yritysten kasvuun ja työpaikkojen lisäämiseen.