1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Lahti Design katsoo arkea toisin

Lahtelaisten teollisuusyritysten tuotteita on koottu näyttelyyn Lahden Sibeliustaloon kuukaudeksi. Näyttely esittelee arjesta tuttuja tuotteita tavallisuudesta poikkeavalla tavalla.

Kuva: Tuija Veirto / Yle

Leipää, pyyhkeitä, pulloja, puuta, pahvia ja koneen osia. Sibeliustalon Lahti Design -näyttely tarjoilee katsojalle arjesta tuttuja tuotteita ympyrän muotoisilta kehikoilta.

Suomen Muotoilusäätiö on koonnut näyttelyn yhteistyössä kymmenen päijäthämäläisyrityksen kanssa. Lisäksi Lahden Muotoiluinstituutilla on oma osasto.  

Ympyränmuotoiset rakenteet ovat näyttelyn pääarkkitehti Katariina Pakarisen mukaan Lahti Design -merkin ideaa, jonka on suunnitellut graafikko Ville Korhonen.

- Merkki on tunnustus päijäthämäläiselle muotoilulle ja perinteille. Siinä on viitteitä muun muassa vanhoihin lahtelaisiin posti- sekä koruleimoihin ja voi siitä joku tunnistaa radiomastot sekä hyppyrimäetkin.

Luhta eli nykyisin L-Fashion Group on yksi mukana olevista yrityksistä Aalto-pyyhkeillään.

Näyttelyyn tutustunut vuorineuvos Pekka Luhtanen pitää näyttelyn toteutusta onnistuneena.

- Tämä on hyvin erikoisesti, mutta onnistuneesti tehty ja sopii hyvin design-ympäristöön. Niinhän se on, että kopioimalla pääsee rinnalle, mutta muista erottumalla ohi ja kärkeen.