1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Sleepyt marssittivat lavalle Räsäsen ja Kuosmasen

Sleepy Sleepers viljeli tyylilleen uskollisena kökköhuumoria kesän ainoalla keikallaan Riihimäki rockissa. Osansa roisista menosta saivat niin sisäministeri Päivi Räsänen kuin Savon laulavaksi kalakukoksi tituleerattu Sakari Kuosmanen.

kulttuuri
Mato Valtonen
Mato Valtosen luotsaama Sleepy Sleepers teki kesän ainoa keikkansa Riihimäellä.Suvi Rajala / Yle

Sleepy Sleepers keräsi lavan eteen keski-ikäisen tai sitä rajaa kolkuttelevan yleisön perjantai-iltana Riihimäki rockissa. Illan pääesiintyjän vetovoima ei riittänyt enää takavuosien tasolle, mutta tyylilleen uskollisena Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään luotsaama showrryhmä tarjosi tunnin huonoa huumoria ja kimaran Sleepyjen klassikkoja sekä Matin ja Tepon covereita kuten Missä sitä ollaan oltu, Mä joka päivä töitä teen ja Näitä polkuja tallaan.

Illan aikana yleisö pääsi muistelemaan omaa levotonta nuoruuttaan sellaisten Sliipparihittien tahdissa kuin Kuka mitä häh?, Mr Dampax, Lennä Nykäsen Matti, Pölkyllä päähän, Paskan myivät.

Yksi bändin jäsenistä oli puettu peruukkiin, mekkoon ja isoihin helmikoruihin. Hänet esiteltiin riihimäkeläisille kaupungin omana ministerinä, joka haluaa kieltää kaiken, jopa Riihimäki rockin.

Stand-up koomikko Juha Laitinen esittäytyi puolestaan Sakari Kuosmaseksi, joka luikautti kuosmastyyliin Finlandian.

Tunnin show piti sisällään pitkiä puhe- ja sketsiosuuksia, joissa tarinat liikkuivat monasti navan alta. Yleisössä herskyvät naurut sai aikaan vitsi, jossa Mato arvuutteli tietääkö kukaan mikä on Agents-yhtyeen poikien kehittelemän kondomin nimi? Se on jorman kääräinen.

Erin sai yhteislaulua aikaan

Illan esiintyjistä ensimmäisen kerran tunkua lavan eteen syntyi Happoradio-yhtyeen aikana. Bändi on jäämässä tauolle ja fanit halusivat nähdä ryhmän vielä kerran. Nylon Beatista onnistuneelle soolouralle lähtenyt Erin oli yksi odotetuimmista. Livekeikka meni nappiin ja illan kaunein yhteislaulu syntyi Vanha nainen hunningolla-hitin myötä.

Työvoiton sai puolestaan Pertti Kurikan syntymäpäivät -niminen bändi, joka on saanut nimeä myös palkitun dokumenttielokuvan kautta. Erikoinen suomalainen punk-yhtye perustettiin muutama vuosi sitten kehitysvammaisille tarkoitetulla kulttuurityöpajalla. Yhtyeen energinen ja konstailematon rock keräsi väkeä pikkuhiljaa lavan eteen ja yhtymään lavalla leviävään ilonpitoon.

Muita perjantai-illan tähtiä olivat Klamydia, Herra Ylppö ja Ihmiset sekä Alavala.

Lauantaina lavalla nähdään muunmuassa Kaija Koo, Petri Nygård, Chisu ja Apocalyptica.

Tehtaanpuistoon odotetaan kerääntyvän kahden päivän aikana yleisöä noin 12 000.

Mato Valtonen
Mato Valtosen luotsaama Sleepy Sleepers teki kesän ainoa keikkansa Riihimäellä.Suvi Rajala / Yle
Miehet nauravat
Heh hehe... kyllä toi Pertti Kurikan nimipäivät on hauska. Heh heh, ei kai ne laula meistä?Suvi Rajala / Yle
Sakke Järvenpää
Sliippareiden Sakke Järvenpää oli koko keikan piilossa aurinkolasien ja ruman blondiperuukin takana. Vieressä toinen shown tanssitytöistä.Suvi Rajala / Yle
Naiset katsovat kuvia kamerasta
Ai että mulla on niinku tommonen ilme että! Otetaanko vielä toinen?Suvi Rajala / Yle
Herra Ylppö
Herra Ylppö kuuntelee laulaako kukaan mukana, osaako ne, ymmärtääkö ne vai menikö ne jo olutteltalle?Suvi Rajala / Yle
Riihimäki rockin yleisöä
Kuka mitä saunassa veteli ja ketä mitä häh! Sliipparit jakoivat yleisölle vihreitä hattuja, koska ne näyttivät yleisön päässä niin hassuilta.Suvi Rajala / Yle
Erin
Erin oli perjantaina Riihimäellä hunningollaSuvi Rajala / Yle
Pertti Kurikan nimipäivät
Pertti Kurikan nimipäivät keräsi Riihimäki rockiin paikalle myös vammaista yleisöä.Suvi Rajala / Yle
Kari Aalto koppalakissa
Kari Aalto on Pertti Kurikan nimipäivien karismaattinen laulaja jolta syntyvät myös biisien tekstit.Suvi Rajala / Yle
Lue seuraavaksi