1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vip-vieraat

Vip-vieraiden tarjoilusta nousi meteli Riihimäki rockissa

Ei pidä ostaa sikaa säkissä eikä luottaa kokkiin, josta ei takuita. Vip-vieraat älähtivät ruuan tasosta Riihimäki rockissa.

Tästä gourmetateriasta nousi vastalausemyrsky vip-alueella Riihimäki rockissa. Kuva: Suvi Rajala / Yle

Riihimäki rockissa on festivaalin viisivuotisen taipaleen aikana päässyt kalliimmalla lipulla erityiselle vip-alueelle, jossa ruuat, erikoiskatsomo ja vessat sekä sauna sisältyvät hintaan. Näin on pyritty houkuttelemaan paikalle erityisesti yrityksiä, jotka voivat tarjota rokkielämyksen asiakkailleen.

Järjestajät ovat aiemmin saaneet kiitosta hyvästä ruuasta, laajasta baarin juomavalikoimasta ja omasta vip-katsomosta josta näkee lavalle tavallisen rahvaan ylitse. Bonuksena vip-alueella on saattanut tavata artisteja syömässä ja paikalle kutsuttuja julkimoita.

Aiemmin tarjoilusta ovat vastanneet julkkiskokit Sami Garam ja Meri-Tuuli Lindström.

Kahden päivän vip-lippu maksoi tänä vuonna 130 euroa.

Kokki petti lupaukset

Tämän vuoden Riihimäki rockissa kokki petti sekä vip-vieraiden että järjestäjien odotukset pahasti. Paellapannulla tarjottu käristetty kana ja vihannekset nostivat vieraissa vastalauseiden myrskyn. Ruoka myös loppui jatkuvasti kesken, koska keittiö ei pysynyt perässä. Myös baarin vaatimaton juomarepetuaari sai yritysvieraat kurtistelemaan kulmiaan. Ilta oli kuin Gordon Ramsayn Kurjista kuppiloista.

Nälkäinen ja vihainen vipyleisö ei säästellyt sanovaan antaessaan palautetta muunmuassa promoottori Kalle Keskiselle.

Järjestäjät antoivatkin pikapikaa potkut caterinliikkeelle ja palkkasivat omista joukoistaan uuden. Tilanne saatiin lauantai-illaksi osin korjattua, mutta jupina ruuan tasosta jatkui.

Promoottori Mikko Hansson oli sunnuntaina nöyrää poikaa.

-En halua enää saada samanlaista palauteryöppyä. Ensi vuonna asiat ovat toisin. Kolmen viikon päästä järjestämme Wanajafestivalin Hämeenlinnassa ja sinne yritämme saada Sami Garamin hoitamaan cateringpuolen, jos hän vain saa asiansa järjestettyä, Hansson vakuutteli.

Vip-vieraiden kestitseminen ei juuri tuota mitään, mutta sen ohessa saadaan artistien ruokailu hoidettua samaan hintaan.