Barclaysin korkoskandaali vei ensimmäiseen eroon

Barclaysin hallituksen puheenjohtajaa Marcus Agius on irtisanoutunut tehtävästään. Ero on jatkoa korkomanipulointia koskevalle kohulle.

talous

Barclays-pankin hallituksen puheenjohtaja Marcus Agius on irtisanoutunut tehtävästään, vahvistaa brittipankki Barclays.

Agius kertoo tiedonannossaan, että hän on vastuussa korkomanipuloinnista. Agius myöntää, että kohusta on ollut haittaa pankin maineelle ja hänen on toimitusjohtajana tunnustettava vastuunsa siirtymällä syrjään.

- Olen hallituksen puheenjohtajana pankin maineen tärkein suojelija.

Yli viisi vuotta pankkia johtanut Agius aikoo kuitenkin jatkaa tehtävässään niin kauan, kunnes hänen seuraajansa on valittu.

Agiuksen ero ei poistanut kokonaan Barclaysin toimitusjohtajaan Bob Diamondiin kohdistuvaa painetta. Diamondia hiillostetaan korkoskandaaliin liittyen keskiviikkona.

Marcus Agiusin irtisanoutuminen on seurausta korkojen manipulointia koskevalle kohulle. Viranomaisten mukaan pankki manipuloi libor-viitekorkoa vuosina 2005 - 2009. Libor on viitekorko, jolla pankit lainaavat toisilleen pankkienvälisillä rahamarkkinoilla.

Brittiläispankki sai kesäkuun lopussa lähes 380 miljoonan euron sakot korkojen keinotekoisesta ohjailusta.

Britannian valtiovarainministeri George Osborne on kertonut aikaisemmin, että viranomaiset tutkivat myös neljän muun pankin osallistumista korkomanipulointiin.

Lähteet: AFP, AP