1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tukholmalaishotellissa kuka tahansa voi maksaa hotelliyönsä taiteella

Teos kuin teos kelpaa, kunhan se sopii A4-kokoiselle paperille. Hotelli Clarion sai innoituksen kampanjaansa newyorkilaishotelli Chelsealta.

kulttuuri

Tukholmalaishotelli Clarion on aloittanut omaperäisen kampanjan, kertoo ruotsalaislehti The Local (siirryt toiseen palveluun). Perjantaista lähtien hotellissa on voinut majoittua itse tehdyn taideteoksen hinnalla. Taiteella voi maksaa enintään kaksi hotelliyötä vuodessa.

Maksuttoman majoituksen saaminen ei vaadi mestarillisia taidelahjoja. Hotellin markkinointijohtaja Tess Mattissonin mukaan teos kuin teos kelpaa, kunhan se sopii A4-kokoiselle paperille.

- Mitä me olemme taidetta arvioimaan? Meidän ammattimme on ihmisten majoittaminen ja tarjoamme sitä mielellämme, Mattisson sanoi lehdelle.

Teos voi olla esimerkiksi maalaustaidetta tai runoutta. Ainoana ehtona on, että hotelli saa taideteoksiin täyden omistusoikeuden.

Hotelli sai innoituksen kokeiluunsa newyorkilaishotelli Chelseasta. Se on kuuluisa pitkäaikaisista taiteilija-asukkaistaan, jotka ovat maksuina jättäneet hotellille paljon teoksiaan. Chelsea-hotelli on tällä hetkellä suljettuna.

Lue seuraavaksi