1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jamaikalaisvahvistus takoo maaleja Vaasan palloseuralle

Steven Morrisseyn pelisilmä on ollut Veikkausliigassa kohdillaan. Maaleja on plakkarissa nyt yhdeksän. Maanantaina pelatussa ottelussa JJK:ta vastaan Morrissey kunnostautui myös syöttämisessä. Syöttöpisteitä kertyi kaksi.

urheilu
Steven Morrissey
Jarkko Heikkinen / Yle

Jalkapallon Veikkausliigan tämänhetkinen maalikuningas löytyy Vaasan palloseuran riveistä. Jamaikalainen Steven Morrissey on ottanut maalikuninkaan viitan harteilleen tekemällä tähän mennessä yhdeksän maalia.

25-vuotias Morrissey tuli VPS:aan viime syksynä. Hän pelasi loppukauden upeasti ja seura halusi hänen jatkavan. Morrissey on asettunut niin hyvin aloilleen, ettei hän moiti oikeastaan mitään. Ainut mikä saa Stevenin hieman mietteliääksi on Suomen ilmasto.

- Tullessani tänne oli todella kylmä. Nyt sanovat, että täällä on kesä. Ei tämä kyllä minun mielestäni mitään kesää ole. Jamaikalla ollaan ihan eri lämpötiloissa, naurahtaa Morrissey.

Nopeajalkainen maalitykki

Kylmä ilmasto ei ole jamaikalaishyökkääjän otteissa näkynyt. Hän on tehnyt maaleja maalien perään ja esimerkiksi Kupsia vastaan nopeakinttuinen Steven onnistui peräti kolmesti maalinteossa. Hän ei ota kunniaa maaleista pelkästään omalle kontolleen.

- Olen saanut hyviä syöttöjä pelikavereiltani ja onnistunut sitten viimeistelyssä, sanoo Steven.

Hyökkääjä sanoo tekevänsä kaikkensa joukkueen eteen. Jos omalle kohdalle aukeaa maalintekopaikka, se yritetään käyttää. Toisaalta taas jos toinen pelaaja on paremmin sijoittunut, autetaan häntä tilanteessa, pohtii Morrissey. Vaatimaton Steven suostuu kuitenkin hieman pohtimaan, miksi juuri hän on saanut pallon maaliin.

- Hmm, ehkä nopeuteni ansiosta tilanteista on tullut maaleja, sanoo Steven.

Krikettijoukkue  menetti hyvän pelaajan

Stevenistä ei alun perin pitänyt tulla jalkapalloilijaa. Pienenä koululaisena keski-Jamaikassa urheiluharrastuksia oli useampiakin. Hän harrasti koululaisena mm. yleisurheilua ja Jamaikalla hyvin suosittua lajia, krikettiä.

- Jalkapallo tuli siinä sivussa ja se sitten oikeastaan valitsi minut! Mutta pelaan kyllä mielestäni paremmin krikettiä kuin jalkapalloa, naureskelee Morrissey.

Lue seuraavaksi