Barclaysin korkoskandaali johti jo toiseen eroon

Eilen lähti hallituksen puheenjohtaja, tänään toimitusjohtaja.

talous

Brittipankki Barclaysin toimitusjohtaja eroaa korkomanipulointiin liittyvän skandaalin takia.

Toimitusjohtaja Bob Diamond ilmoitti erostaan tiistaina. Hänen mukaansa ulkoinen paine kävi niin kovaksi, että se oli vaarassa vahingoittaa pankkia. Vaihtoehdoksi jäi siis eroaminen.

Diamond on Barclaysin johtoportaassa jo toinen henkilö, joka on jättänyt paikkansa korkomanipuloinnin seurauksena. Barclaysin hallituksen puheenjohtaja Marcus Agius ilmoitti eroavansa eilen maanantaina.

Diamond jätti paikkansa välittömästi, ja uuden toimitusjohtajan haku on käynnissä. Vaikka Agius ilmoitti eroavansa, vastaa hän kuitenkin uuden toimitusjohtajan hausta.

Britannian valtiovarainministeri George Osborne kommentoi Diamondin eroa sanomalla, että Diamond teki oikean ratkaisun.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan Barclaysin johtoportaan erot eivät välttämättä jää tähän. Paikkansa saattaa myös jättää operatiivinen johtaja Jerry del Missier.

Barclaysin korkoskandaali liittyy Lontoon pankkimaailmassa käytettyyn libor-viitekorkoon, jota käytetään pankkien välisillä rahamarkkinoilla.

Barclays sai viime viikolla satojen miljoonien eurojen sakot korkomanipuloinnista. Viranomaisten mukaan Barclays manipuoloi korkoa vuosina 2005-2009.

Lähteet: Reuters