RUK kaipaa tanssidaameja

Reserviupseerikoulussa valmistaudutaan viikonlopun juhlaan tanssikurssilla. Kaksipäiväinen kurssi on daameille täysin ilmainen eikä aikaisempaa tanssikokemusta edellytetä.

tanssi
YLE / Jani Aarnio

Reserviupseerikoulun kurssi 240 järjestää viikonloppuna tanssiaiset ja kurssijuhlan. Tanssikuvioita pitäisi kuitenkin vielä harjoitella kurssijuhlaan liittyen ja nyt haussa on naisia, jotka pääsevät ilmaiselle tanssikurssille tiistaina ja keskiviikkona. Kaiken kaikkiaan tanssikurssille osallistuu noin 150 upseerioppilasta, joten lähes kaikki halukkaat ovat tervetulleita.

- Alaikäraja on noin 17 vuotta, mutta yläikärajaa ei oikeastaan ole. Aikaisempaa tanssitaitoa ei tarvita, sillä jokainen tulee sinne oppimaan, vakuuttaa Reserviupseerikoulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Matias Marttinen.

Tanssikurssi on tänä vuona kaksipäiväinen. Tiistai-iltana tutustutaan foxtrotin saloihin ja keskiviikkona on luvassa valssin askeleita.

- Siinä on hyvä paketti niille, jotka ovat tanssimisesta kiinnostuneita. Tällä hetkellä meidän upseerikokelaiden tanssitaito on vielä vaiheessa. Mutta eiköhän kurssin jälkeen meillä ole oikein edustava ja tanssitaitoinen joukko viikonloppua varten, arvioi Matias Marttinen.

Hän kehottaa halukkaita saapumaan suoraan Haminan Reserviupseerikoulun päärakennuksen vieressä olevaan juhlasaliin kello 18. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.

Tällä hetkellä meidän upseerikokelaiden tanssitaito on vielä vaiheessa.

Matias Marttinen

- Paikalle kannattaa saapua mukavissa vaatteissa ja kengissä, joilla jaksaa pyörähdellä parketilla muutaman tunnin, neuvoo Matias Marttinen.

Viikonloppuna järjestettävään juhlaan osallistuu kutsuvieraineen noin 1500 ihmistä. Reserviupseerikoulun oppilaskunta ja hallitus ovat suunnitelleet kurssijuhlia jo huhtikuun lopusta asti.

- Töitä on tehty paljon, ja moni oppilaista on menettänyt aika paljon yöunia ja vapaa-aikaa tämän takia. Eli odotukset viikonlopun suhteen ovat aika korkealla, Marttinen myöntää.

Hän ei olekaan yllättynyt, että kurssijuhlia on kutsuttu Suomen kakkosbileiksi - heti Linnan juhlien jälkeen.

- Meillä on punaisia mattoja ja ruusuja myöten kaikki valmiina meidän vieraille!