1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Röyhkän Miss Farkku-Suomi ensi-iltaan Ouluun

Kauko Röyhkän Miss Farkku Suomi –romaaniin perustuva samanniminen elokuva saa maailman ensi-illan 26. heinäkuuta Oulussa. Heti ensi-illan jälkeen lauantaina elokuvan Torttu –bändi esiintyy Oulu-lavalla Qstockissa. Torttu on elokuvan kuvitteellinen punkkia ja uuden aallon rokkia soittava bändi, joka esiintyy reaalimaailmassa nyt ensi kerran.

viihde
Kohtaus elokuvasta Miss Farkku-Suomi.
YLE

Miss Farkku-Suomi on Röyhkän omaelämänkerrallinen, humoristinen kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Se on myös kertomus punkin ja uuden aallon rockmusiikin tulosta pohjoiseen. Elokuva tuo esille nuorten tarinoita 70-luvun Oulusta ja kertoo kaupunkikulttuurin murroksesta. Dialogissa tarina kulkee vahvalla Oulun murteella.

Oulu tukemassa tuotantoa

Elokuvan kuvaukset alkoivat toukokuussa 2011. Kuvauksia tehtiin Oulun lisäksi myös Helsingissä.­ Oulun kaupunki on tukenut elokuvaa merkittävällä panoksella. BusinessOulu pyrkii saamaan näkyvyyttä ja edistämään kaupungin mahdollisuuksia elokuvatuotantopaikkana myös tulevaisuudessa, sanoo Pauliina Eronen North Finland Film Commissionista.

- Alueella kuvatut tuotannot tuovat mukanaan paitsi näkyvyyttä, myös uutta liiketoimintaa ja verotuloja ja tuotantotoiminta vilkastuttaa alueen työllisyyttä ja elinkeinoelämää sekä tukee matkailusektoria, Pauliina Eronen lisää.

Elokuva tuo myös esille oululaisia kaupunginosia ja paikkoja. Elokuvatuotanto on myös hyvä referenssi Oululle elokuvien kuvauspaikkana tulevaisuudessa. Oulussa uskotaan, että Miss Farkku Suomi-elokuva herättää kiinnostusta monissa kohderyhmissä. Elokuvan kaari jatkaa kulkuaan ja markkinoi kuvauspaikkaa koko sen elinkaaren ajan.

Paikallisuus tärkeä

Elokuvan tuotannossa ja näyttelijäkaartissa on vahva paikallinen leima. Karan _(Maria Ylipää) miesystävää, rock-manageri _Anaa esittää muusikko ja säveltäjä PK Keränen. Hänet tunnetaan parhaiten 22Pistepirkko -bändistä. Bändi perustettiin v. 1980 Utajärvellä.­

- Punk tuli Utajärvelle radioaaltoja pitkin ja toimi minun ammatinvalinnanohjaajana, ”Pikku-Kersa” Keräsen sanoo. 22Pistepirkko on yksi maailmalla parhaiten tunnettuja suomalaisia rock-bändejä, ja monien nykyisten bändien esikuva.

Elokuvassa myös oululaislähtöisen ja Röyhkän Nartussa soittaneen Riku Mattilan harjoittama TORTTU -bändi esittää Röyhkän musiikkia. Bändissä soittavat päähenkilöt Välde (Mikko Neuvonen), Sasu (Elias Gould) sekä Karhila (Olavi Uusivirta).

Lue seuraavaksi