Karhulan teollisuuspuisto etsii uusia yrityksiä

Karhulan teollisuuspuistoyhdistys lähtee toden teolla markkinoimaan teollisuusalueen tyhjiä tiloja syksyllä. Yrityksiä etsitään mm Venäjältä ja elokuvateollisuudesta.

teollisuusalueet
kuvaus, pyöräilijä, teollisuushalli, videokamera, kuvaaja
Karhulan teollisuuspuiston mainosvideossa pyöräilijä Eki Vainikka temppuilee katolla.Yle / Juha Korhonen

Teollisuuspuistoyhdistys valmistaa syksyksi mainosvideota, esitteitä ja luetteloa tyhjistä teollisuus- ja varastotiloista. Käyttämätöntä tilaa on useita tuhansia neliöitä.

-Tietysti me tietysti Venäjälle tähtäämme, koska se on lähellä, mutta ei meillä ole varaa rajata muitakaan ilmansuuntia, Karhulan yrityspuistoyhdistyksen puheenjohtaja ja Mediatehdas Dakarin tuotantojohtaja Hannu Oksanen sanoo.

Tällä hetkellä teollisuusalueella toimii reilut 20 eri kokoista yritystä suurista Sulzer Pumpista, Andritzizta ja Sonoco Alcoresta yhden miehen työpajoihin.

Mediatehdas Dakar yrittää saada alueelle myös elokuvatuotantoa.Neuvottelut kuvauspaikasta suomalaisten tuotantoyhtiöiden kanssa ovat menossa parhaillaan.

-Kuvaukset merkitsisivät koko alueelle uusia työpaikkoja. 40-henkinen ryhmä työllistää kuvausten ajaksi ainakin yhtä monta ihmistä majoituksessa, ruokahuollossa ja kuljetuksissa, Oksanen arvelee.

Karhulan teollisuusalue lähti kasvamaan 140 vuotta sitten. Alueella on ollut sahoja, tiilitehdas, puuhiomo ja mm lasitehdas, jolle Alvar Aalto suunnitteli kuuluisan Aalto-maljakkonsa. Myöhemmin kuvaan tulivat lasikuitu ja konepajateollisuus. Parhaimmillaan teollisuusalueella oli yli 4000 työpaikkaa, nyt puolet vähemmän. Suuren osan alueesta omistaa Ahlström.

- Täällä on osattu olla tarkkoja ja joustavia. On osattu hylätä mennyt ja miettiä, mitä tehdään seuraavaksi, Oksanen toteaa.