Barclaysin ex-toimitusjohtaja: Olen pahoillani

Brittipankki Barclaysin ex-toimitusjohtaja sanoo eronneensa suojellaakseen pankin mainetta. Hän erosi korkomanipulaatiosta kiinni jääneen pankin johdosta tiistaina.

Ulkomaat

Brittipankki Barclaysin entinen toimitusjohtaja Bob Diamond myöntää, että pankissa on tehty virheitä.

- Selvästi virheitä tehtiin, ja käyttäytyminen oli moitittavaa, Diamond sanoi tänään keskiviikkona puhuessaan Britannian parlamentin tutkintakomitealle.

Hän lisäsi, että oli tuntenut itsensä ”fyysisesti sairaaksi” lukiessaan korkomanipulointiin syyllistyneiden välittäjien sähköposteja. Diamond sanoi BBC:n mukaan, että hänelle oli selvinyt skandaalin koko laajuus vasta tässä kuussa.

Hän kertoi eronneensa suojellaakseen pankin mainetta. Diamond kertoi myös "rakastavansa" Barclaysia.

- Olen pahoillani, olen pettynyt ja olen myös vihainen.

Samalla Diamond kuitenkin sanoi, että Barclays oli selvittänyt ongelmat nopeasti niiden selvittyä.

- Kolme vuotta sitten, kun tämä ilmeni meille, halusimme selvittää syyn nopeasti.

Kolme tuntia kestäneessä kuulustelussa Diamond sanoi, että ongelma keskittyy Barclaysin 14 välittäjään. Yhteensä heitä on 2 000.

Diamond lopetti brittipankin johtajana tiistaina, samana päivänä kuin yhtiön operatiivinen johtaja Jerry del Missier. He lähtivät sen jälkeen, kun Barclaysin hallituksen puheenjohtaja Marcus Agius ilmoitti erostaan maanantaina.

Barclays joutui viime viikolla maksamaan 360 miljoonan euron pakot Libor- ja Euribor –korkojen manipuloimisesta.

Libor muodostuu päivittäin arviosta, millä hinnalla pankit lainaavat rahaa toisilleen. Libor ja Euribor vaikuttavat siihen, paljonko pankit, yritykset ja kuluttajat maksavat rahan lainaamisesta.

Lähteet: AFP