Puolustusministeri Haglund vannoi virkavalan

Puolustusministeri Carl Haglund on vannonut ministerinvalan ja antanut ilmoituksen sidonnaisuuksistaan. Stefan Wallinia puolustusministerinä seuraavan Haglundin ministerinkausi alkoi tänään.

politiikka
Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund vannoi ministerinvalan valtioneuvoston yleisistunnossa Helsingissä 5. heinäkuuta 2012. Carl Haglund aloittaa tänään Kataisen hallituksen puolustusministerinä. Kuvassa oikealla asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

RKP:n tuore puheenjohtaja Carl Haglund on vannonut ministerinvalan valtioneuvoston yleisistunnon yhteydessä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Haglundin puolustusministeriksi viime perjantaina Stefan Wallinin pyydettyä vapautusta tehtävästä. Haglundin ministerinkausi alkoi tästä päivästä.

Kyseessä on samalla pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen ensimmäinen ministerivaihdos.

Haglund valittiin RKP:n pheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Wallinin luovuttua puheenjohtajuudesta. Haglund on 33-vuotias kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt europarlamentaarikkona vuodesta 2009 alkaen.

Haglund ilmoitti sidonnaisuutensa

Haglund on tänään tehnyt eduskunnalle lainmukaisen ilmoituksen sidonnaisuuksistaan.

Ilmoituksen mukaan Haglund omistaa muutamien tuhansien eurojen arvosta pörssiosakkeita. Osakkeiden joukossa on muun muassa Nokian ja kahden muun huipputeknologiayrityksen osakkeita sekä vähäinen määrä turkisten myyntikanavana toimivan Saga Fursin osakkeita. Rahasto-osuuksia Haglundilla on niin ikään muutaman tuhannen euron edestä.

Haglund omistaa myös asunnon Espoossa. Asuntolainaa Haglundilla on puolisonsa kanssa yhdessä runsaat neljäsataa tuhatta euroa.

Haglund on kesäkuussa ilmoittanut eroavansa Uudenmaan liiton valtuuston ja Kuntaliiton valtuuston varajäsenyydestä. Hän on edelleen Svenska Finlands Folktingin, Svenska handelsögskolanin säätiön valtuuston ja ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Arcadan säätiön hallintoneuvoston jäsen.