Masalan nuorisoteatteri kertoo utopisti Matti Kurikan tarinan

Kirkkonummelainen kesäteatteri pelkää tulevaisuutensa puolesta, sillä esitysten näyttämönä toimivalle pellolle uhataan rakentaa asuntoja.

Masala, Kirkkonummi
Albina Palmqvist (Lotta Huitti) ja Matti Kurikka (Jussi Puhakka).
Albina Palmqvist (Lotta Huitti) ja Matti Kurikka (Jussi Puhakka).Mika Kaartinen

Masalan nuorisoteatterin kesän esitys Sointula kertoo Matti Kurikasta ja muista utopistisiin ihanteisiin uskoneista suomalaisista. 1900-luvun taitteessa elänyt Kurikka oli kirjailija ja lehtimies, joka perusti utopiayhteisö Sointulan Kanadaan 1900-luvun alussa.

Näytelmän on kirjoittajut Tuomo Aitta. Hän on myös ohjannut esityksen yhdessä Hannele Tuomisen kanssa. Sointula on Aitan Masala-trilogian päätösosa ja samalla kiitos Kirkkonummen kunnalle ja opestusministeriölle Ljusdalan teatteritalon kunnostamisesta.

Kesäteatteri vastustaa asuntosuunnitelmia

Satavuotias talo sopii kunnostuksen jälkeen hyvin teatteriharrastajien tarpeisiin. Nyt synkkiä pilviä roikkuu kuitenkin kesäteatterin tulevaisuuden yllä.

Asia otettiin esille alkuviikosta, kun kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vieraili Masalassa Sointulaa katsomassa.

Kirkkonummi suunnittelee Lujusdalan viereiselle kesäteatteripellolla asuinrakentamista. Mikäli kaavaluonnokset toteutuvat, kesäteatteritoiminta Masalassa päättyy.