Viipurin kauppahallissa tiedetään shashlik-reseptit

Venäläiset grillaavat kesällä vähintään yhtä mielellään kuin suomalaiset. Useimmiten hiilloksen päällä kypsyy vartaassa Shashlik.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Viipurin kauppahallin lihamestari Viktor

Parhaiten Viipurin kauppahallin lihatiskiltä menevät kaupaksi soppiin menevät lihat. Lihamestari Vasili kertoo, että perinteiset borssi- ja kaalikeitot ovat edelleen venäläisten suosiossa.

Kesällä suursuosiossa ovat myös shaslik-lihat. Tiskin takaa Viktorilta irtoaa myös shashlik-resepti.

- Liha leikataan kappaleiksi. Otetaan sipulia, mineraalivettä sekä mausteita. Pistetään kaikki yhteen astiaan marinoitumaan painon alle. Annetaan olla 3-4 tuntia. Mineraaliveden sijasta voi käyttää myös esimerkiksi kefiiriä.

Viktorin mukaan jotkut käyttävät marinadissa myös majoneesia, tomaattikastiketta tai etikkaa.