Italian turmaristeilijän kapteeni vapautettiin kotiarestista

Risteilyalus Costa Concordian tuhoisasta onnettomuudesta syytetty kapteeni Francesco Schettino vapautettiin kotiarestista odottamaan oikeudenkäyntiä. Schettinon epäillään aiheuttaneen onnettomuuden, jossa kuoli 32 ihmistä tammikuussa. Kapteeni muun muassa jätti uppoavan aluksen.

Ulkomaat
Haaksirikkoutunut Costa Concordia-alus Giglion edustalla.
Massimo Percossi / EPA

Costa Concordia -turmaristeilijän kapteeni on vapautettu kotiarestista Italiassa. Oikeus kuitenkin kielsi kapteenia poistumasta kotikaupungistaan Meta di Sorrentosta lähellä Napolia koska oikeuskäsittely häntä vastaan jatkuu.

Francesco Schettinon epäillään aiheuttaneen risteilijän karilleajon, jonka seurauksena 32 ihmistä kuoli viime tammikuussa. Schettinoa syytetään useista kuolemantuottamuksista, onnettomuuden aiheuttamisesta, evakuioinnissa viivästelystä ja laivan hylkäämisestä.

Risteilijäturmaa käsittelevän Grosseton kaupungin tuomarit ilmoittivat torstaina, ettei Schettinoa ole enää tarvetta pitää suljettuna kotiarestiin. Myös kapteenia koskenut kommunikaatiokielto ulkopuolisten kanssa purettiin samalla. Tähän asti Schettino on saanut olla yhteydessä vain lakimiestensä ja perheensä kanssa.

Lakimies kuitenkin sanoi, että kapteeni pysyy jatkossakin sisätiloissa.

- Hän on vapaa mies. Hän voisi mennä meren rantaan, jos haluaisi. Mutta hän ei mene. Hän voisi myös kommunikoida vapaasti, mutta hän ei tee sitäkään. Olen kieltänyt häntä poistumasta talostaan tai puhumasta kenellekään, sanoi Schettinon lakimies Paolo Bastianio uutistoimisto AFP:lle.

Yli 4000 matkustajaa kuljettanut risteilyalus Costa Concordia ajoi tammikuussa karille lähellä Giglion saarta. Kapteeni Schettinon syytetään ohjanneen aluksen liian lähelle rantaa.

Schettinon lisäksi risteilijäturmasta epäillään kahdeksaa muuta henkilöä. Oikeuskäsittelyn on määrä jatkua heinäkuun 21. päivänä.

Lähteet: Reuters, AFP