Samsung: Ennätystulos Galaxy-älypuhelimilla

Samsungin etumatka Appleen ja Nokiaan on venynyt entisestään. Galaxy S III -älypuhelimien kysyntä on ollut paljon ennakoitua suurempaa.

Ulkomaat
AFP Photo / Samsung Electronics / Lehtikuva
Samsungin Galaxy S III -puhelinta on myyty lähes 10 miljoonaa kappaletta.AFP Photo / Samsung Electronics / Lehtikuva

Elektroniikkavalmistaja Samsung on antanut positiivisen tulosvaroituksen. Ennakkoarvioiden mukaan yhtiö teki ennätystuloksen toisella vuosineljänneksellä. Yhtiön liikevoiton ennakoidaan kasvaneen lähes 80 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Analyytikoiden mukaan voimakas nousu on seurausta Galaxy-älypuhelimien menestyksekkäästä myynnistä.

Elektroniikkajätin huhti-kesäkuun liikevoiton arvioidaan olevan 6,5 - 6,9 biljoonaa Etelä-Korean wonia, eli lähes viisi miljardia euroa. Nousua vuodentakaiseen luvuissa on 79 prosenttia.

Samsungin liikevaihdon odotetaan asettuvan 46 ja 48 biljoonan wonin välille, eli jopa 34 miljardiin euroon. Luvuissa on kasvua 19 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Galaxy-älypuhelimet ovat todennäköisesti kasvattaneet johtoasemaa kilpailijoihin, Applen ja Nokian tuotteisiin nähden toimitusongelmista huolimatta. Samsung Galaxy S III -älypuhelinten kysyntä ylitti yhtiön ennakko-odotukset, mikä aiheutti toimitusvaikeuksia.

Eurooppa on eteläkorealaisen elektroniikkavalmistajan televisioiden ja kodinkone-elektroniikan päämarkkina-aluetta, joten Euroopan talousongelmat aiheuttavan päänvaivaa myös Samsungille hyvin sujuneesta älypuhelinten myynnistä huolimatta.

Lähteet: AP, Reuters