1. yle.fi
  2. Uutiset

Herättäjäjuhlat alentaa nopeuksia Isossakyrössä

Isossakyrössä alkavat herättäjäjuhlat näkyvät alueen liikennejärjestelyissä viikonloppuna. Juhlapaikan lipeillä valtatiella 18 nopeusrajoitus on alennettu, lisäksi Kyrööntie suljetaan liikenteeltä kokonaan. Herättäjäjuhlille odotetaan jopa 30 000 vierasta.

herättäjäjuhlat
Autoja ruuhkassa
Yle Häme

Isossakyrössä tänä iltana alkavat Herättäjäjuhlat voivat hidastaa liikennettä. Herättäjäjuhlille odotetaan kaikkiaan jopa 30 000:a juhlavierasta. Liikenteen ennakoidaan olevan vilkkaimmillaan tänään iltapäivällä ja lauantaiaamuna. Myös sunnuntaina juhlien paluuliikenne voi aiheuttaa ruuhkaa.

Suurtapahtuma tuo myös uusia liikennejärjestelyjä, mm. valtatien 18 nopeusrajoitusta alennetaan Isossakyrössä juhlien ajaksi noin puolentoista kilometrin pituisella matkalla. Kuudenkymmenen kilometrin rajoitus on voimassa perjantaina kello 14-20, lauantaina kello 7-21 ja sunnuntaina kello 6-18.

Valtatie 18:lta Isonkyrön keskustaan tuova Kyrööntie suljetaan yleiseltä liikenteeltä samoina aikoina. Isonkyrön keskustassa asioivien ja asuvien on käytettävä kiertoteitä valtatielle päästäkseen.

Juhla-alue sijaitsee koulukeskuksen ja liikuntahallin ympäristössä. Isokyrö on Herättäjäjuhlien järjestyspaikkana nyt ensimmäistä kertaa.

Lue seuraavaksi