Purjehdus, ammunta ja paini Suomen mitalitoivoja

Olympiajoukkue täydentyi torstaina 17 uudella urheilijalla. Keihäänheittäjien valinta on vielä edessä, ja aikaisesta valinta-ajankohdasta on aiheutunut kiistaa.

urheilu
Kari Niemi-Nikkola
Suomen Olympiakomitea täydensi torstaina olympiajoukkuetta. Valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola kertoo minkälainen joukkue nyt on kasassa ja miksi keihäsmiesten valinnasta syntyi jälleen riitaa.

Suomen olympiajoukkueeseen on valittu lisää urheilijoita. Suomen Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola odottaa torstaina olympiajoukkueeseen valituilta keihäänheiton EM-pronssimitalisti Ari Manniolta ja uimari Hanna-Maria Seppälältä erityisen paljon.

- Hanna-Maria Seppälä oli Pekingin olympialaisissa todella kovalla suorituksella jopa neljäs. Nyt hänen kuntokäyränsä näyttää olevan nousussa, toivotaan että nousee ainakin finaalitasolle, Ylen aamu-tv:n vieraana ollut Kari Niemi-Nikkola sanoo.

Suomi tavoittelee kolmea mitalia ja kuutta pistesijaa olympialaisista. Niemi-Nikkolan mukaan tavoite on haastava, mutta mitalia voi odottaa erityisesti purjehduksesta, ammunnasta, painista ja yleisurheilusta. Nyt koossa on 47 urheilijan olympiajoukko, joka kasvanee vielä puolella tusinaa urheilijoita.

Keihäsvalinnoista on ollut kiistaa, sillä keihäänheittäjät valitaan olympiajoukkueeseen jo sunnuntain Lapinlahden eliittikisojen jälkeen. Niemi-Nikkola ehdotti jatkoaikaa valinnoille, mutta Olympiakomitean hallitus halusi keihäänheittäjien näyttävän taitonsa sunnuntaihin mennessä.