Harmonikka inspiroi Pelimannipäiviä

Miehikkälän Pelimannipäivien teemana on tänä suvena suuri harmonikkaparaati. Harmonikan lisäksi ohjelmistossa on muun muassa perinteiset lavatanssit Reijo Taipaleen johdolla.

harmonikka
Reijo Taipale ja festivaalijohtaja Arto Saksa istuvat kahvilassa
Anna-Leena Ilmarinen / Yle

Miehikkälän Pelimannipäivät järjestetään 39. kerran teemalla suuri harmonikkaparaati. Esiintymässä on neljä kultaisen harmonikan voittajaa; Sami Hopponen, Jarno Kuusisto, Jani Helenius ja Kalle Kurvinen. Lisäksi mukana on muun muassa unkarilainen Andras Pagonyi.

Haminan Seudun tanssijoiden Street Hip Hop ryhmät esiintyvät Pelimannipäivien aluksi perjantaina. Nuoriso on otettu huomioon myös valittaessa illan esiintyjää, Idolsista tutuksi tullutta Stina Girsiä. Myös paikallinen Kilgrin –bändi pääsee esittämään osaamistaan.

Legendaariset lavatanssit ovat perinteinen osa Pelimannipäiviä. Myllylammen lava pursuaa innokkaista tanssijoista, kun Reijo Taipale palaa kotikulmilleen keikalle.

Pelimannipäivät saavat arvoisensa kruunun sunnuntaina, kun tapahtuma huipentuu neljän konsertin pääjuhlaan. Kaikki esiintyjäryhmät esittävät pääjuhlassa omat parhaat kappaleensa, lisäksi odotettavissa on yhteisesityksiä.

Vuonna 2013 Pelimannipäivät viettävät 40-vuotissynttäreitään.