U2-basistin entiselle avustajalle seitsemän vuoden vankilatuomio

Henkilökohtainen avustaja kavalsi Adam Claytonilta 2,8 miljoonaa euroa ja käytti rahat muun muassa lastensa yliopistokoulutukseen ja hevosiin.

Ulkomaat

Irlantilaisen U2-rockyhtyeen basistin Adam Claytonin entinen henkilökohtainen avustaja tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen perjantaina.

Avustajan todettiin kavaltaneen Claytonilta 2,8 miljoonaa euroa. Tuomioistuin katsoi hänen kirjoittaneen shekkejä Claytonin tililtä omaan käyttöönsä vuosina 2004-2008. Avustaja käytti kavaltamansa rahat muun muassa merkkivaatteisiin, hevosiin ja lastensa yliopistokoulutukseen.

Tuomarin mukaan 48-vuotias nainen ei osoittanut minkäänlaista katumusta.

Avustaja vetosi siihen, ettei hän tiennyt toimiensa olevan väärin. Oikeudenkäynnin aikana hän sanoi, että Clayton antoi luvan rahojen käyttöön ja että hän maksoi rahat tälle takaisin maksamalla Claytonin laskuja omalta tililtään.

Avustaja ehti työskennellä Claytonille noin 17 vuoden ajan. Hän työskenteli ensin Claytonin taloudenhoitajana, kunnes hänen toimenkuvansa muuttui henkilökohtaiseksi avustajaksi. Avustajan oma vuosipalkka oli 48 000 euroa.

Lähteet: AP, Reuters, AFP