1. yle.fi
  2. Uutiset

Opiskelijoita pidätetty Myanmarissa vuosipäivän alla

Aktivistit valmistautuvat vuoden 1962 opiskelijamielenosoituksen kukistamisen muistopäivään. Päivää vietetään tänään lauantaina.

Ulkomaat

Myanmarissa on ollut levottomuuksia opiskelijaliikkeen muistopäivän alla. Vähintään kaksikymmentä opiskelija-aktivistia on pidätetty lauantaina. Maan opiskelijat valmistautuvat mielenosoitukseen vuonna 1962 tapahtuneen opiskelijaliikkeen kukistamisen vuosipäivän muistoksi.

Tänään lauantaina tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun silloisen Burman hallinto tukahdutti verisesti sotilasvaltaa vastustaneen opiskelijoiden mielenosoituksen. Mielenosoituksen muistokokoontumiseen odotetaan osallistuvan niin veteraaniaktivisteja kuin nuoremman polven aktivistejakin.

Viisi opiskelijaliikkeen johtajaa pidätettiin Myanmarin suurimmassa kaupungissa Yangonissa ja loput eri paikoissa ympäri maata.

Opiskelijoiden pidättäminen on suurin vastaava toimi aktivisteja kohtaan sitten maan sotilasjuntan kukistumisen. Pidätykset ovat herättäneet kysymyksiä viime vuonna loppuneen sotilashallinnon jälkeisten uudistusten todellisesta tehosta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi