1. yle.fi
  2. Uutiset

Viikonloppu ollut kesätapahtumia tulvillaan

Viikonloppu on tapahtumiltaan ollut yksi kesän vilkkaimmista. Kesätapahtumien kirjoon on mahtunut niin eukonkantoa kuin vakavampaakin aihetta.

Kotimaan uutiset

Sonkajärvellä kilpailtiin 17. kerran eukonkannon maailmanmestaruuksista. Sulkavalla puolestaan soudettiin 45. kertaa Sulkavan Suursouduissa.

Uskonnollisia tilaisuuksia tänä viikonloppuna oli muun muassa Isossakyrössä sekä Pieksämäellä. Isossakyrössä körttiläisten Herättäjäjuhlat keräsivät arviolta 35 000 ihmistä. Pieksämäen Kansanlähetyspäiville taas odotettiin vajaata 10 000 ihmistä.

Pirkanmaan Pälkäneellä, Aitoon kylässä on vietetty Suomen vanhimmaksi rockfestivaaliksi kutsuttuja Kirkastusjuhlia. Ikää juhlille on kertynyt jo kunnioitettavat 130 vuotta.

Myös viikonlopun suuret rock-festivaalit ovat keränneet runsaasti yleisöä. Esimerkiksi Turun Ruisrockissa juhli lauantaina 30 000 festivaalikävijää. Lahdessa Mukkulan rannalla juhlittu Summer Up teki puolestaan yleisöennätyksen. Kahden päivän aikana paikalla oli niin ikään noin 30 000 kävijää.

Monenlaista musiikkia on heinäkuisena viikonloppuna eri puolilla maata ollut tarjolla. Nokialla tanssitaan Tapsan Tahdeissa, Miehikkälässä on Pelimannipäivät ja Taalintehtaalla jatsaillaan Baltic Jazzissa.

Lue seuraavaksi