Lauri ja Niina ovat Itä-Länsi-ottelun ensikertalaisia

Pesäpallon Itä-Länsi-ottelut pelataan Sotkamossa 20.-22.7. Pohjois-Karjalasta valittiin aikuisten otteluihin seitsämän pelaajaa. Miesten arvo-otteluun kutsun saivat Kiteen Pallosta Pasi Kokkonen ja Toni Laakso, Joensuun Mailasta Lauri Kivinen ja Aleksi Rautiainen. Naisten joukkueeseen valittiin Viinijärven Urheilijoista Maija Kaappola, Anu Pulkkinen ja Niina Härkönen.

pesäpallo
Lauri Kivinen ja Niina Härkönen istuvat Ylen studiossa
Joman Lauri Kivinen ja ViUn Niina Härkönen valittiin Itä-Länsi otteluun.Esa Pietarinen / Yle

Joensuun Mailaa edustava Lauri Kivinen ja Viinijärven Urheilijoitten lukkari Niina Härkönen ovat Itä-Lännen ensikertalaisia. Molemmat ovat ylpeitä saamastaan kutsusta.

- On kunnia-asia tulla valituksi tuollaiseen peliin. En kyllä ollut ihan älyttömän yllättynyt valinnasta, kausi on mennyt ihan hyvin. Mieluisa uutinen valinta oli, sanoi Lauri Kivinen.

- Onhan Itä-Länsi semmoinen näyteikkuna pesäpallolle, siellä pääsee näyttämään omia taitojaan, jatkoi Kivinen.

- Oli huikea uutinen kuulla valinnasta ja kyllä se oli minulle aikamoinen yllätys. Itä-Länsi otteluun pääseminen on varmasti jokaisen pelaajan unelma. Kyllä se on minullakin ollut ajatuksissa, mutta jossain taka-alalla, kommentoi Niina Härkönen.

Kummallakaan ensikertalaisella ei ole vielä tietoa tulevasta roolistaan Itä-Länsi otteluissa. Naisten Idän joukkueeseen on valittu Niina Härkösen lisäksi kaksi muuta joukkueessaan lukkarina pelaavaa. He ovat Salla Risku Lapeenrannan Pesä Yseistä ja Johanna Vikman Jyväskylän Kirittäristä.

- Ei ole vielä tietoa tulevasta roolista, mutta koska minua ei ole valittu sisäpeliansioilla, niin olettaisin että ulkopelivastuuta tulisi. Jos vaikka lukkaroisin yhden jakson verran, pohdiskelee Niina Härkönen.

- Minun roolini selviää varmaan silloin lauantaina pidettävässä palaverissa. Luulisin että rooli on takakentällä tai sitten etenijäjokerina, aprikoi Lauri Kivinen.

Naisten Itä-Länsi ottelu pelataan lauantaina 21.7. klo 15 ja miesten sunnuntaina 22.7. klo 15.

Aikuisten otteluiden lisäksi Itä-Länsi tapahtumassa pelataan myös A-, ja B-poikien ja B-tyttöjen pelit.

B-poikien peli on perjantaina 20.7. klo 14 ja tuossa ottelussa Itää edustavat Kipan Jani Hakkarainen ja Joman Aatu-Ville Väänänen. A-poikien peli on perjantaina klo 18. Idän joukkueessa pelaavat Kipan Topi Hurskainen ja Juhani Myyryläinen. B-tytöt pelaavat ottelunsa lauantaina klo 11. Itää edustavat Susirajan Mailasta Johanna Myyryläinen, Eeva Mäki-Maukola ja Vilma Westersund.