Virkkunen keittelemään Porin perusturva-soppaa jo ensi viikolla

Kuntaministeri Henna Virkkunen saapuu Poriin jo ensi viikolla keskustelemaan perusturva-alueen hajoamisesta kuntien kanssa. Alunperin tapaaminen piti järjestää vasta elokuussa.

Kotimaa
Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok).
Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok).Yle

Kuntaministeri Henna Virkkunen saapuu selvittämään Porin perusturvan hajoamista jo ensi viikolla. Ministeri on kutsunut Porin, Merikarvian, Luvian, Pomarkun ja Ulvilan johtajat keskustelemaan kanssaan torstaiaamuna 19. heinäkuuta.

Viime viikolla kerrottiin, että Merikarvia ja Pomarkku saisivat sittenkin valtiovarainministeriöltä luvan lähteä Pohjois-Satakunnan kuntien muodostamaan PoSaan, mutta Luvialle ei annettaisi lupaa järjestää palveluja itse. Toisaalta ministeriössä pohditaan edelleen keinoja, joilla koko nykyinen Porin perusturva-alue saataisiin pidettyä kasassa.

Merikarvian kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa luottaa siihen, että ministeri Virkkunen ymmärtää tapaamisen jälkeen kuntien näkökulmaa aiempaa paremmin.

-Käymme hänen kanssaan läpi hajoamiseen johtaneet asiat, muun muassa sen, miten Pori irtisanoi voimassaolevan perusturvasopimuksen, Ala-Luopa kertoo.

Ministerin piti alun perin saapua keskustelemaan kuntien kanssa vasta elokuussa. Kuntien on tarkoitus edetä perusturvan eli sosiaali- ja terveyspalvelujen suunnittelussa pikavauhtia, ja elokuussa sekä Luvialla että PoSaan lähtevissä kunnissa suunnitelmat uudesta perusturvamallista ovat jo pitkällä.