1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rääkkylä

Kihaus löysi yleisönsä

Kihaus Folk musisoitiin Rääkkylässä 6.-7. heinäkuuta aurinkoisessa säässä. Kansanmusiikkifestivaali oli kaikin puolin onnistunut, mutta järjestäjät toivovat jatkossa myös valtiolta auttavaa kättä.

Rääkkylä
Viulisti ja hanuristi Kihaus Folkissa.
Jouki Väinämö / Yle

Heinäkuun toisena viikonloppuna pidetty kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk ylsi tavoitteisiinsa.

Kaksipäiväinen tapahtuma houkutteli Rääkkylään 2100 maksanutta musiikin ystävää. Järjestelyistä vastaavan Rääkkylä Folk ry:n puheenjohtaja Jutta Anttonen kertoo, että kaunis sää, yleisömäärä ja ohjelmisto osuivat kohdalleen.

Festareilla esiintyivät muun muassa virolainen nuorenpolven kansanmusiikkiyhtye VEM, suomalainen ammattimuusikoista koostuva Freija, pelimanniyhtye Hohka ja rääkkyläläislähtöinen Laura Vuorjoki-Elola.

Perjantain populaarimusiikin vetonaula oli Juha Tapio. Lauantaina konsertoivat Maarit ja Sami Hurmerinta.

Piskuisellekin tukea

Noin 40 konserttia sisältävän Kihauksen järjestäminen on kuitenkin kova urakka. Jutta Anttonen ottaisi mieluusti valtiolta apua vastaan.

Toivon että siellä muistettaisiin nämä pienemmätkin festivaalit, jotka pysyvät hengissä julmetulla talkootyöllä.

Jutta Anttonen

- Toivon että siellä muistettaisiin nämä pienemmätkin festivaalit, jotka pysyvät hengissä julmetulla talkootyöllä.

Anttosen mukaan pulma ei ole niinkään rahan saanti. Vaarana on se, että ihmiset väsyy. talvella tapahtumaa järjestää vain muutama ihminen.

- Kesäksi saadaan tosi hyvin talkoolaisia. Mutta kaikki se muu, jota me ei esimerkiksi valtiovallalta saada tukena, se revitään tavallisten meikäläisten ihmisten selkänahasta, puheenjohtaja Jutta Anttonen sanoo.

Kihaus Folkissa työskenteli noin 150 talkoolaista.

Lue seuraavaksi