1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Haetaan turkistarhaajia

Turkistarhaus elää nousukautta. Kysyntä on nyt huomattavasti suurempaa kuin tarjonta. Turkistarhaajat etsivät nyt uusia yrittäjiä ja tutustuttavat ihmisiä alaan. Tarhaajat järjestävät tulevana syksynä avointen ovien päivän ja rekrytointitilaisuuden Pohjois-Karjalassa.

ilmiöt
Turkistarha.
YLE

Turkistarhaajat etsivät vimmatusti uusia yrittäjiä. Pohjois-Karjalassa tarhaajia on alle kymmenen. Kahdeksankymmentä luvulla yrittäjiä oli noin 80. Turkishuutokauppayhtiön Saga Fursin hallituksen jäsen Pentti Lipsanen kertoo, että turkiksia menisi nyt kaupaksi huomattavasti enemmän kuin niitä voidaan tuottaa.

- Maakunnassa on erinomaiset puitteet turkistarhaukseen. Esimerkiksi kalanperkausjätteet pystyttäisiin hyödyntämään eläinten ruuaksi. Uudet yrittäjät toisivat vientituloja maakuntaan miljoonia euroa vuosittain, sanoo Pentti Lipsanen.

- Tämän vuoden aikana Kesälahdella tarhaukseen on käynyt tutustumassa yli 200 ihmistä. Nuorten asenteet ovat muuttuneet aiempaa positiivisemmaksi turkistarhausta kohtaan, arvioi Lipsanen.

Turkistarhaajat ovat olleet yhteydessä muun muassa oppilaitoksiin saadakseen houkuteltua alalle uusia yrittäjiä. Pohjois-Karjalassa pidetään tulevana syksynä rekrytointitilaisuus.

Lue seuraavaksi