1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ex-nokialaiset luottavat Meegoon

Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä salaisuus. Meego-twiittaus aiheutti viikonloppuna laajalti kiinnostusta ulkomaita myöten.

Jolla-yhtiön toimitusjohtaja Jussi Hurmola.

Entiset Nokian työntekijät jatkavat Meego-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen kehittämistä. Tarkoituksena on kehittää uusi käyttökokemus, sanoo Päivän kasvo -ohjelmassa vieraillut Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola.

Hänen mukaansa tarkoituksena on luoda uutta ja merkittävää.

- Lähdemme rakentamaan riittävän suurta kokonaisuutta, jotta Jolla voi lunastaa elinpaikkansa tässä toimialassa, Hurmola sanoo.

Laitteiden valmistamisesta vastaavat yhteistyökumppanit. Hurmolan mukaan Jolla keskittyy ulkoasuun, sekä siihen, miltä laite näyttää ja tuntuu.

Laitteiden yksityiskohtia Hurmola ei ole valmis paljastamaan.

- Katsoimme Androidia ja muita, kun lähdimme laitetta rakentamaan. Meego tarjosi meille mahdollisuuden johtaa muun muassa teknologiassa ja kyvyn luoda uusi käyttökokemus ihmisille. Androidissa voi ainoastaan seurata ja muut kontrolloivat sitä.

Hurmolan viikonloppuna twiittaama ”Meego ei ole kuollut” herätti maailmalla runsaasti huomiota. Hurmola sanoo, että Nokialta tuli maanantaina viesti, että tilaa löytyy alalla molemmille.

- Meidän missiomme on, että olemme oikeasti iso parin vuoden päästä, Hurmola sanoo.